Ismét jégeső jöhet Vas megyébe

MTI, Frisss • 2013. június 23., vasárnap •
Több térségre másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt vasárnap délután. Vas megyére első fokú riasztást adtak ki a várható felhőszakadás és a heves zivatarok miatt.
Ismét jégeső jöhet Vas megyébe

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott, vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt is másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken akár az óránként 80 kilométernél erősebb széllökésekre, továbbá nagyméretű jégdarabokra is készülni kell,é s rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Eszerint Vas megyében kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében), valamint az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

közösség

további frisss

lap tetejére