Indul a kerti-parti szezon

JZS • 2012. június 15., péntek •
Nyáron, jó időben nincs is jobb, mint egy kerti parti. Felhőtlen hangulat, főzés a szabad ég alatt. A kérdés csak az, hogy mire érdemes ilyenkor figyelni?! A frisss.hu, most összeszedi a legfontosabb teendőket az előkészületekhez.

A pác a hús lelke

A húsokat már érdemes pár nappal korábban bepácolni. A fűszerkeveréket elkészíthetjük magunk, de a boltokban már kaphatóak kiváló gyors-pácok is. Méz, mustár, só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, chili, rozmaring, bazsalikom, oregánó, csak néhány a választható ízek közül. Ilyenkor egy a lényeg, hogy a csípős ízekkel finoman, a zöld fűszerekkel viszont bő kézzel bánjunk.

Ami talán a legfontosabb, hogy a fűszerezés minden esetben egy emberre legyen bízva, és ezzel megelőzhetjük, hogy főztünk túl sós, vagy épp túl csípős legyen.

Számoljunk rá pár főt

Fontos, hogy számítsunk váratlan vendégek érkezésére is! Nincs azzal semmi gond, ha a buli végeztével mindenkinek tudunk csomagolni egy kis finomságot, de az kellemetlen lehet, ha ki kell számolni, hogy kinek hány szelet jut az ételekből.

 

A teendők listázása

Készítsünk bevásárló listát, hogy biztosan ne maradjon le semmi. Nem csak a rágcsálnivalók, üdítők, és egyéb finomságok beszerzéséről kell időben gondoskodni, hanem a bográcsozáshoz, grillezéshez szükséges kellékekről is, mint például a gyújtós, és a brikett. De érdemes előre dolgoznunk akkor is, ha magunk aprítunk fát. Kicsit kínos lenne a vendégeket befogni fát vágni.

Mi lesz, ha esik?

Legyen „B” variáció arra az esetre, ha rosszra fordulna az idő. Attól még, hogy beborul, a kedvünk még virulhat! És készítsünk ki egy-két plédet, és pulóvert is, hogy kéznél legyen a fázós vendégeknek.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére