Így regenerálódj karácsony után!

JZS • 2012. december 27., csütörtök •
A karácsony inkább a nagy lakomák, mint a szeretet ünnepe. Ilyenkor "pocak" sírva könyörög egy kis törődésért. Lássuk, milyen apró trükkökkel tehetünk a jobb közérzetért.
Így regenerálódj karácsony után!

Az első, és legfontosabb a folyadék pótlása. Ilyenkor inkább válasszuk a szénsavmentes ásványvizet. A testtömeghez viszonyítva húsz kilónként egy liter 3 napon át, csodát tesz, és újra hidratálja szervezetünket. Ha még ebbe bele is facsarjuk egy-egy citrom levét, akkor a felszedett kilókkal szemben is hatékonyan vesszük fel harcot.

Ha abba a hibába estünk, hogy húst hússal ettünk, akkor tegyünk magunknak és gyomrunknak egy szívességet, és szilveszterig inkább hagyjuk ki étrendünkből a húsokat. De legalábbis a disznót és a marhát mindenképp! Ezzel szintén sokat könnyítünk majd az emésztőrendszerünk működésén.

Ha nincs ellenére a gyógyteák fogyasztása, akkor jó szolgálatot tehet a citromfű, és a csalántea keveréke is, mely méregtelenítő, emésztésjavító, és nyugtató hatású. A keveréket fele-fele arányban állítsa össze. Ha sok káposztát evett az ünnepek alatt, akkor egy kis mentával kiegészítheti. Egy csészéhez pedig adjon egy teáskanálnyit a bekevert teafüvekből. Reggel éhgyomorra, napközben bármikor, amikor jól esik, és este lefekvés előtt fogyassza. Forrázza le, 5-10 percig hagyja állni, majd szűrje le. Ízesítés nélkül a leghatékonyabb, de ha így nem tetszik, akkor egy kevés méz mehet bele. Citrom, és citromlé viszont semmiképp, mert az csökkenti a gyógynövények hatását.

Ha nem dolgozik a két ünnep között, akkor minden nap töltsön el legalább egy órát a szabadban. Egy kiadós séta, vagy túra felpörgeti a szervezetet, és oxigénnel tölti fel, mely szintén jót tesz majd a karácsony utáni regeneráódás közepette.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére