Havi egy tízezres a tengerig elég lesz!

JZS • 2012. június 18., hétfő •
Sok pénz is lehet kevés, ha rongyot rázunk. De 120 ezer forint pont elég, hogy kettesben nyaraljunk a tengerparton! Nem csalás, nem ámítás, csak egy kis ésszerűség kell hozzá.

Nem akkora luxus, mint gondolnánk

Egy év alatt összejön az ára

Egy éven át havi tízezret megspórolni manapság nem kis dolog, főleg, ha hónapról-hónapra él a család. De azért sokan akadnak, akik ennyit még ki tudnak gazdálkodni. Most megmutatjuk, hogy lesz ebből tengerparti nyaralás 2 fő részére.

Türelem akciós utat terem

A spórolás, már a szervezés első pillanataiban megkezdődik. Sok helyen az előfoglalást 15%-os, az on-line megrendelést további 5%-os, az átutalásos befizetést 1-2%-os kedvezménnyel honorálják. Amikor az árak között böngészünk, mindezeket vegyük figyelembe!

Nem árulok zsákbamacskát, ez nem olyan, mint mikor rábökünk a térképre, és nekiindulunk az első induló repülőgéppel. Jó nagy adag türelem, és kitartás kell hozzá. És egy szép napon az ember rábukkan egy óriási akcióra, ahova még épp akad néhány szabad hely. Mint arról már korábban beszámoltunk, a szombathelyiek szívesen utaznak most is Görögországba.

Olcsó és kényelmes megoldás a busz

Mit jelent az olcsó? Szerintem, azt, ha 80 ezerből megúszhatjuk a szállást és az utazást két főre Korfu szigetére. Kedves szkeptikusok, akkor most kibontom a dolgot: az utazás légkondicionált, kényelmes, emeletes autóbusszal történik, szombathelyi felszállással természetesen. A szállás 200 méterre a tengerparttól, kellemes, önellátós apartmanban - 7 éjszakára. Na erre mondom én, hogy ki kell fogni.

Egy lépést se biztosítás nélkül!

Külföldi útra indulni biztosítás nélkül igazi felelőtlenség. Ön se tegye! Tíz napra – 7 éjszaka, plusz az utazás időtartamára – már 15 ezerért megoldható az utasbiztosítás, ez esetben is két főre. Ez a szolgáltatás már minden eshetőségre kiterjed: baleset, betegség, poggyász elvesztése, és ellopása, valamint a hazautazással kapcsolatos nehézségek kezelésére is.

Hazai a hűtőládából

Az étkezés sok pénzt kihúzhat a zsebünkből, ha nem vigyázunk. Vannak, akik úgy vélekednek, hogy „ha elmegyek nyaralni, nem akarok főzőcskézni, és nem akarok gondolkodni, hogy mit vehetek meg, vagy mit nem”. Nos, ez az írás nem nekik szól. Hanem azoknak, akik, úgy érzik, hogy szeretnének világot látni abból a kevéske pénzből, ami megadatott nekik.

A hűtőtáska tartalma sült csirke, sültoldalas, felvágottak, száraz kolbászok, margarin, valamint lefagyasztott rántott húsok, és pörköltalap. Ne aggódjanak, kipróbált recept, ha nem bolygatják, kibírja a 24 órás utat is!

Az elemózsiás pakk tartalmaz még krumplit, rizst, zacskós levest, étolajat, kávét, teát, ízesítőket, savanyúságot, és konzerveket. A konyhai műveletekhez pedig egy univerzális lábas, egy közepes méretű serpenyő, főzőkanál, nagy kés, és kotyogós kávéfőző. Evőeszköz, és étkészlet mindig akad. A nassolnivalót, és a szendvicseket az útra már említenem sem kell.

Ennek összértéke, ha jól megnézzük, hogy hol vásárolunk 2 személyre nem éri el a 8 ezer forintot.

Hogy az ebéd, vagy a vacsora lesz főtt étel, az már ízlés dolga. Egy biztos, ilyen felkészültséggel csak a friss pékárut, és ásványvizet kell megvenni a helyszínen. Ha igény van rá, felturbózható ez is itthonról vitt szörppel, vagy tasakos italporral.

Most tart a számláló 103 ezer forintnál. Maradt nagyjából 57 euró arra, hogy minden nap együnk egy fagyit, és vegyünk egy kis apróságot emlékbe.

Programok így is, úgy is

Éppen ezért célszerű a programok szervezésénél is előre gondolkodni. Ha csak a felhőtlen kikapcsolódás a cél, egy kis esti bazársori városnézéssel, akkor az nem igényel túl nagy utánajárást. De, ha többre vágyik az ember, akkor célszerű az interneten előre tájékozódni ezekről is. Bár az építészeti csodák felkutatása általában ingyenesen megoldható, a múzeumi belépők 5-10 eurótól egészen több száz euróig megvásárolhatóak, a programtól függően.

Csak egy kis ízelítő az árakból: zenés-táncos görög est vacsorával 15 euró fejenként, buszos túra Korfu szigetén, kastélylátogatással, és hajókirándulással 35 euró fejenként.

Kedves szkeptikus Olvasó! Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de az én ötvenes éveik végén járó szüleim ma értek haza Korfuról. Megjárták már Spanyolországot, Olaszországot, és Montenegrót is. Bár nem ültek banánra 20 euróért 5 percre, de nagyon sok szép emlékkel gazdagodtak!

Végül még egy jó tanács: hűtőtáskában vinni az elemózsiát nem ciki, de a repedt sarok annál inkább!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére