Görkorit ragadtak a Frisss FM munkatársai

FE • 2012. július 09., hétfő •
Egy pár órára ismét diákokká váltak a Frisss FM reggeli műsorának műsorvezetői. Borsodi Zoltán és Jagodits Zsuzsa görkorizni tanultak, méghozzá egy profi szakembertől Lajos Zsolttól. Elöljáróban csak annyit, hogy senki sem sérült meg.

A legnagyobb kánikulában igyekeztek helytállni a Frisss FM reggeli műsorvezetői. A Friss Reggel -Duplán jó, két csicsergője, Jagodits Zsuzsa és Borsodi Zoltán arra vállalkoztak – nem kis nyomásra – hogy kipróbálják, nyolc keréken az aszfalton is helyt tudnak állni. Segítségül a Korcsolyázó Diáksport Egyesület edzőjét, Lajos Zsoltot hívtuk.

Annyit érdemes azért tudni, hogy egy kicsit nehezebb feladata volt a két rádiósnak. Ugyanis nem sima fitnesz hanem, gyorsasági görkorcsolyában kellett tanulgatniuk. A gyorsasági görkorcsolya a versenyzéshez kifejlesztett görkorcsolyatípus. Jellemzője az alacsony szárú, könnyített cipő. A gyorsasági görkorcsolyázás technikája eltér a jégpályán alkalmazott gyorskorcsolyázási technikától. A profi görkorcsolya versenyzők az egyenes szakaszokon ugyanis az ún. Double-Push technikát használják, amelyben hagyományos V alakú lépések helyett S betű szerű nyomvonalon haladnak. Ez által egy lépéssel nagyobb távolság tehető meg, és a lépés folyamán az idő nagyobb részében lehet hajtőerőt kifejteni. Ezzel a technikával 40 km/h fölötti tartós sebesség is elérhető.

Mindez nagyon jól is hangzik, ám már a korcsolya felvételnél némi akadályba ütköztek fiataljaink. S miután felszenvedték lábaikra a guruló talpakat, a fel és megállással bajlódtak. Ezt követően, némi segítséggel az aszfaltra gurítottuk őket, ahol kezdődött is az edzés.

Szófogadóan hajtották végre az utasításokat. Ennek eredménye is lett. Már métereket gurultak egyedül segítség nélkül.

Sajgó lábaik azonban nem igazán bírták a strapát, no meg a hőség is kifogott a két műsorvezetőn. Ezért Zsolt megmutatta valójában mit is kellene csinálni a pályán.

Ezek után két műsorvezetőnk inkább úgy döntött, marad a mikrofonnál még ha szerintünk, derekasan helyt is álltak. Ennek ellenére senki se gondolja, hogy lehetetlen feladat megtanulni ezt a sportot. Gyerekek esetében azonban érdemes már akár 4-5 éves korban elkezdeni.

S, hogy legközelebb mire tudjuk rávenni Borsodi Zoltánt és Jagodits Zsuzsát miután már jegeskávét kóstoltattunk velük és utaztattuk őket? Állításuk szerint ezek után semmire, de várjuk ki a végét. Többek között ezért is érdemes a frisss.hu-n böngészni.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére