Fitness park épül a Csónakázó-tó mellé

EB • 2013. január 30., szerda •
Mintegy 50 millió forintból kültéri fitness park épül a Csónakázó-tó közvetlen környezetében - jelentette be dr. Puskás Tivadar polgármester rendkívüli sajtótájékoztatón. Az ingyenesen használható elemek a gyerekeket, a mozgáskorlátozottakat és a felnőtteket egyaránt kiszolgálja majd.

A pályázat megírásakor a teljesítendő feladatokat igyekeztek az önkormányzat jövőbeni, rekreációs övezet kialakításával kapcsolatos elképzeléseihez igazítani. Így kerültek az alapvetően turisztikai programba az egészségmegőrzéshez, sportoláshoz közeli elemek- mondta el Lazáry Viktor alpolgármester. Hozzátette: A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. támogatása nem kerül többe, mint amennyit a város előtte is turisztikai célra költött, a TDM (Turisztikai Desztináció Menedzsment) azonban ilyen és ehhez hasonló pályázatokra ad lehetőséget.

Az „Aktívan Szombathelyen” elnevezésű pályázat 42 millió forintnyi támogatást biztosít, ehhez az önkormányzat 12 százaléknyi önerővel, azaz nyolc millió forinttal járul hozzá.  

Felnőtt játszótér

A szabadtéri fitness terem 12 eleme minden korosztálynak megfelelő kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosít.  Az idősek is bátran használhatják majd őket. Egyeztettem az Aranykorúak Sportegyesületével, és a Szombathelyi Nyugdíjas Szervezettel is, felmerült, hogy nagy szükség van ezekre a sportszerekre- fűzte hozzá az alpolgármester.

A fitness elemek vandálbiztosak, jól tűrik az időjárás viszontagságait, és a Csónakázó-tó rekreációs koncepciójába is jól illeszkednek. Az előkészületi munkálatok már hamarosan megkezdődnek, és a tervek szerint 2014 első negyedévében átadásra is kerül.

Egységes arcot kap a város

A pályázat másik része a városmarketinget erősítené. Többek között város-turisztikai kártya és kézikönyv segítené Szombathely turisztikai arculatának kialakítását, bemutatását- hangzott el a tájékoztatón.  Vörös-Borsody Csilla, a Savarai Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a megvalósítási időszakon túl a fenntartási időszak végéig vállalták, hogy növelik a Szombathelyen realizált vendég éjszakák számát. Ennek egyik példája, hogy a tavaly debütált Sárkányhajó-verseny az idén már két napos fesztivállá nőtte ki magát.  

közösség

további frisss

lap tetejére