Hatalmas hó érkezik Vas megyébe – káosz a közlekedésben

Frisss • 2013. február 11., hétfő •
Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki Vas megyére. 24 óra alatt akár 30 cm-t meghaladó hó is hullhat térségünkben.
Hatalmas hó érkezik Vas megyébe – káosz a közlekedésben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki Vas megye területére. Az előrejelzés alapján február 12-én, kedden nagy mennyiségű friss hó várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint már a mai napon, a késő esti óráktól délnyugat felől havazás kezdődik a Dunántúlon. Kedd éjfélig a Kisalföld nyugati részén és az Alpokalján 20 cm-t meghaladó friss hó várható, de Vas megye nyugati határszélén 10 centiméterrel is több lehullhat.

Kedd reggel is folytatódik a csapadékos időjárás, ami az ország középső részén eső és ónos eső, a Nyugat-Dunántúlon pedig jelentős mennyiségű hó formájában várható.

Szerdától a felerősödő északi szél komoly hófúvásokkal nehezítheti a közlekedést. Helyenként a nappali hőmérséklet 1-7°C között várható, az északi és északnyugati tájakon viszont nem haladja meg a fagypontot még a déli órákban sem.

A hét második felében előreláthatólag felszakadozik a felhőzet és egyre kevesebb csapadékra lehet számítani.

 

Útszűkületek a várakozó kamionok miatt Vas megyében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint útszűkületre kell számítani a 86-os főúton a katafai elágazástól Körmend felé, valamint 87-es főúttól az Állomáshoz vezető útig és a 860-as főútnál: Vát elkerülő szakasz végig

Az olaszországi és szlovéniai időjárási viszonyok miatt a szlovén határszervek a magyarországi határátkelőhelyeknél nem engedik átlépni a kamionokat!

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a lakosság figyelmét, hogy csak téli gumikkal felszerelt járművel közlekedjenek, és az időjárási körülményeknek megfelelően megválasztott sebességgel vezessenek!

 

közösség

további frisss

lap tetejére