Fagyos hajnalok, ködös reggelek a hétvégén

Frisss • 2013. október 04., péntek •
Napközben is csak 10-14 fokig melegszik majd a levegő az előrejelzések szerint, de legalább derült lesz az ég.

A leghidegebb órákban a hétvégén is többfelé fagypont alá hűl a levegő, a maximumhőmérséklet 10 és 14 Celsius-fok között alakul, de vasárnap akár 17 fokig is melegedhet az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken túlnyomóan derült időre lehet számítani, csapadék nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 13 fok között várható.
    

Szombaton a reggeli köd feloszlása után többnyire derült, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul, de északnyugaton ennél melegebb, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A nappali maximumok várhatóan 10 és 14 fok között alakulnak.
    

Vasárnap reggel foltokban köd képződik, amely délelőtt megszűnik. Nyugaton egy-egy helyen kisebb eső is előfordulhat. A leghidegebb órákban nyugaton plusz 1 és plusz 5, keleten mínusz 3 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 12-17 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

közösség

további frisss

lap tetejére