Esküvő kiállítás: Másfél millió egy lagzi (képgalériával)

FE, Bexter • 2013. január 13., vasárnap •
Sorban álltak a limuzinok a Képtár előtt a hétvégén. A szombathelyiek már tudják mit jelent ez. Ismét esküvő kiállítás van az intézményben. A frisss.hu is kilátogatott a rendezvényre. Ezúttal számoltunk is mennyibe kerül a nagy nap a pároknak.

 

Meghívók

Elsőként egy meghívók tervezésével és kivitelezésével foglalkozó cég standjánál álltunk meg. A meghívók általában 350 és 600 forint/darab közötti áron vannak. Ez egy száz fős násznép esetében, akár 60 ezer forint is lehet, ám az esküvői költségeknek csupán minimális része a meghívók ára. Mint megtudtuk manapság a párok nagyon kedvelik az oklevél típusú meghívókat. Ezeket általában összetekerik és egy szalaggal megkötik, így adják át a meghívottaknak. Az arannyal nyomtatás pedig már egyáltalán nem divat az esküvői meghívókon.

Helyszín és étel

Az egyik legfontosabb dolog természetesen a helyszín és a menü kiválasztása. Egy általunk megkérdezett étterem és szálloda, 8800 forint/fős áron kínálja a lagzi helyszínt. Az árban szerepel: egy külön terem díszítéssel, komplett menü, korlátlan italfogyasztás, éjféli étkezés, gyermekfelügyelet, nászutas lakosztály.

A vendéglátók egyébként azt mondják, hogy a július, augusztusi hónapokra érdemes már egy évvel előbb foglalni. Erre a nyárra már csak néhány péntek estére van szabad időpont.

A torta

Az étel mellett fontos kérdés az esküvői torta. Az esküvő kiállításon bizony számos cukrászda képviseltette magát. Mint megtudtuk egy esküvői torta minimum 15 ezer forintba kerül, határ azonban a csillagos ég. Keresettek az emeletes és a csepp alakú torták, az élő virágos és kalocsai mintás finomságok is.

A ruha

Az esküvő kiállítás már-már elmaradhatatlan résztvevője Benedek Andy, tervező. Most is számos ruhával érkezett a kiállításra. Láthattunk tőle, rövidet és hosszú abroncsosat, klasszikus csipkéset és kalocsai mintásat. Andy elmondta: Ruhát már 30 ezer forinttól lehet bérelni 135 ezer forintig. A tervezett ruhák sem sokkal drágábbak. Saját menyasszonyi ruhát már 50-70 ezer forintért is terveztethetünk magunknak. Az idei sláger egyébként ismét a nagy szoknyás, fodros ruha, de keresik a rövidebbeket is. Leginkább tengerparti esküvőkre. A közkedvelt úti cél egyébként ezekben az esetekben a tervező elmondása szerint  Jamaica, Maiami, Olaszország, Spanyolország. Természetesen a nagy napon nem csak a menyasszonynak illik csinosan felöltöznie. A vőlegény öltönye is több tízezer forintos kiadást jelent. És akkor hol vannak még a koszorúslányok?

Fotó, videó

A fotó és a videó az, amely egy életre megmarad, ezért erre érdemes áldozni – ezt már Kiss Nóra fotós mondja. Manapság divatos egész napra fotóst fogadni, aki végigkíséri a mennyasszony készülődésétől a lagzi végéig a násznépet. Ez átlagosan 60 ezer forintba kerül. Van, aki nem éri be ennyivel, és két fotóst szeretne. Napjainkban erre is egyre több a példa. A fiatal párok gyakran készítettnek az esküvő előtt, olyan képsorozatot, amelyben a rájuk jellemző tevékenységet űzik. A beállított esküvői képeket egyébként érdemes egy nappal korábban elkészíteni, ugyanis ilyenkor még sok minden kiderülhet, például, hogy igazítani kell a ruhán- mondja a fotós.

Ami a videót illeti, egyre többen készítenek mozgóképes meghívót. Az esküvői videóknak két féle változata keresett. Az egyik, amikor egy 40-50 perces az egész napot összefoglaló kisfilmet készítenek, illetve a klip szerű 4-5 perces videó.

Egyéb költségek:

Az esküvőszervezők azt mondják, száz fő alatt nem érdemes lagzit tartani, hogy anyagilag megérje. A pároknak azonban nem át még egyéb költségekkel is számolnia.

-          Zenész, DJ

-          Virágok

-          Egyéb díszítés

-          Smink, frizura

-          Ékszerek, kiegészítők

-          Egyéb extrák: limuzin, csoki szökőkút, lepke vagy galamb röptetés…

-          Vőfély 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére