Így szervezz tökéletes házibulit!

Frisss • 2012. december 29., szombat •
Nem kell több ezer forintos belépőt fizetned ahhoz, hogy vidáman töltsd a szilveszter éjszakát. Hívd fel néhány barátodat, dobjátok össze a legszükségesebbeket és induljon a parti! Azért van néhány tippünk, hogy elkerüld a leégést.

Jelezd előre!

Jobb félni, mint megijedni- tartja a mondás. Ha társasházban élsz, biztosan akadnak majd szomszédok, akik nem törődvén az újév eljövetelével, napnyugtával álomra hajtanák a fejüket. Hogy elkerüld a rendőrségi feljelentést és az egyéb balhékat, jobb, ha előre tájékoztatsz mindenkit! A korod béli, jó fej szomszédokat egyszerűen írd fel a vendéglistára, így biztosan nem fognak zsörtölődni. Továbbá előre jelzed a lakóknak buli-szervezési szándékod, de lehetőleg ne csak egy alig látható cetlit függessz ki a faliújságra, hanem kérd elnézésüket személyesen egyetlen este erejéig.

A háló ajtaja maradjon zárva!

Mielőtt beengeded a lakásodba a már nagy valószínűséggel kellően jókedvű és alkoholmámoros vendégsereget, jobb, ha a porcelánokat és egyéb kincseket elteszed szem és kéz elől. Csavard fel a szőnyeget! - a szó közvetlen értelmében is. Egy "erezd el a hajamat" éjszakához nincs szükség terítőre és egyéb textilekre! Ha csak nem akarsz másnap alkoholfoltokat látni mindenben. Nevezd ki a lakás legnagyobb helyiségét a buli helyszínének, és legyetek ott! Vegyél néhány liufit, girlandot és trombitát, és díszítsd fel velük a buli helyszínét - így biztosan senki nem fog eltévedni. Elég lesz másnap azt kitakarítani, és gondolj arra is, hogy valahol aludnod kell, miután mindenki elment.

Ne ragadj a konyhában!

Nem fogod élvezni a saját bulidat, ha egész éjszaka rohangálsz a konyha és a szoba között. Beszéld meg a többiekkel, hogy mindenki hozzon magával valamilyen enni- és innivalót, vagy készíts hidegtálakat! Az étkek mellé helyezz ki papírtányérokat, ami használat után egyenesen mehet a szemetesbe! Arra figyelj, hogy ne annyi darabot készíts ki, ahányan lesztek, mert valószínűleg többször is megtömitek a bendőtöket hajnalig.

Ezúttal a pezsgő és a sör is kerüljön nyugodtan műanyag pohárba, amire előzőleg készíthetsz vicces feliratokat, hogy mindenki beazonosíthassa a magáét. Semmi értelme, hogy kipakold az egész bárszekrényt, másnap pedig mosogatógépnek érezd magad.

Zene nélkül mit ér a buli?

A megfelelő hangulat alapja a zene. Használjátok a legnagyobb videó megosztót, vagy mindenki hozzon magával egy CD-t a kedvenc számaival. Persze, ha jól ismered a barátaid ízlését, te is összeállíthatsz néhány listát előre. Aztán ha már belemelegedtetek, indulhat a karaoke- fényképezőgép és kamera legyen kéznél, hogy a következő összejövetelen legyen min nevetni!

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére