Critical Mass rekord létszámmal Szombathelyen

JZS • 2012. szeptember 24., hétfő •
Tegnap este hat órakor a Művelődési és Sportház elől indultak el a kerékpározás szerelmesei. A Critical Mass szervezői idén rekord létszámmal vonultak át a városon.

Hetekkel ezelőtt felreppent a hír, miszerint a budapesti Critical Mass őszi felvonulása elmarad, sőt, tavasszal megtartják az utolsót. A főszervezők úgy érzik, hogy elérték céljukat, és a jelenlegi körülmények között jelentős változások már nem érhetőek el bringás-fronton Budapesten.

A szombathelyi szervezők ezzel szemben úgy látják, hogy városunkban van még mit tenni a kerékpározás népszerűsítése érdekében, ezért vonulnak is. Úgy tűnik, nem is teszik rosszul a dolgukat, mert tavaly még „csak” 230-an vettek részt a tekerésen. Ezzel szemben idén csaknem kétszer annyian, egészen pontosan 387-en vettek részt a szombathelyi Critical Mass felvonuláson.

Az útvonalat az egyik résztvevő tette közzé az esemény Facebook oldalán

Este hat órakor a Művelődési és Sportház előtt gyülekezett a kritikus tömeg, az útvonalat ekkor ismertették a szervezők: Kőszegi utca – Thököly Imre utca – Rákóczi Ferenc utca - Sorok utca – Horváth Boldizsár körút – Szűrcsapó utca - Bartók Béla körút – Váci Mihály utca – Paragvári út – Március 15. tér – Kőszegi utca – Fő tér. A rendezvény ezúttal is a kerékpárok felemelésével zárult.

Legközelebb - előreláthatólag – 2013. április 21-én lesz Critical Mass felvonulás, könnyen lehet, hogy akkor már átlépik majd a félezres létszámot is. Addig is havonta egyszer Night Bike-kal készülnek a leglelkesebb szombathelyi bringások.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére