Brit kutatók megtudták, miért híznak a nők

JZS, twice.hu • 2014. február 28., péntek •
Brit kutatók megtalálták a magyarázatot arra, hogy mitől híznak a nők! Nem az étel a hibás, hanem az új párkapcsolat - egy nemrégiben elvégzett kutatás szerint.
Brit kutatók megtudták, miért híznak a nők

Az eredményekből az is kiderül, hogy a nők hajlamosak többet enni akkor, ha kiegyensúlyozottnak és boldognak érzik magukat, így átlagosan 7 kilót szednek magukra a kapcsolatuk első évében.

A kutatásban résztvevő nők csupán 16%-a állította azt, hogy az új viszonyuk alatt nemhogy híztak volna, hanem veszítettek testsúlyukból. Ellenben, a legtöbb megkérdezett férfi azt állította, hogy az új kapcsolat mindig megszabadul pár kilótól. Csupán 29 százaléka a férfiaknak állította azt, hogy hízott az együttlét első évében.

Úgy tűnik, a súlyunkat leginkább az befolyásolja, hogy érezzük magunkat. A boldog párkapcsolat magabiztossá teszi a nőt, és ekkor úgy érzi, már nem kell akkora figyelmet fordítania a külsejére, hiszen becserkészte a vadat. Fontosabb a család, a gyermekek, és a csinos külső a sor végére szorul. Persze mindig akadnak kivételek, akik megtalálják az egészséges középutat - minden tisztelet az övék. A pasiknál pedig épp fordított a helyzet: véget érnek a tivornyák, a hajnali pizzázások, mert van valaki, aki figyel rájuk, és rájuk szól, ha túlfeszítenék a húrt...

 

(Fotó: napidoktor.hu)

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére