Bringa, busz, autó, motor - Melyik a gyorsabb a városban?

• 2012. június 01., péntek •
Busz, bicaj, motor és autó. Ezt a négy járművet tesztelte a Frisss FM szerkesztősége. A feladat az volt, hogy az Árkádia Bevásárló Központtól, minél gyorsabban érjen el a Március 15 térig a négy versenyző, úgy hogy útközben az Okmányirodából egy bizonyítékot kellett csenni. Egyetlen szabály volt: a közlekedési szabályok betartása. Íme a végeredmény.

Teszteltük a járműveket. Leginkább arra voltunk kíváncsiak melyik közlekedési eszközzel jutunk el Szombathelyen a leggyorsabban a kijelölt célhoz. A feladatot bonyolítottuk. Az Árkádia Bevásárló Központtól indultunk, útközben be kellett ugrani a Fő téri Okmányirodába, ott egy szórólappal, prospektussal kellett igazolni az érkezést, majd spuri a Március 15  térre. Ez volt a cél.

Borsodi Zoltán a Frisss Reggel -Duplán Jó műsor egyik fele, hűen magához biciklivel vágott neki a túrának. Mint kiderült, némi doppingszert is bevetett a a siker érdekében. Indulás előtt kólát ivott, hogy izmai a tekeréstől ne álljanak be.

A másik kétkerekes, Horváth Áron a Lazulj Velünk műsorvezetője volt, aki egy motor segítségével gyűrte le a távot. Ő, az elismerő női tekintetekkel doppingolta magát az útra, és nyomta a dudát minden csini csajnak.

Jagodits Zsuzsa a Frisss Reggel - Duplán Jó másik műsorvezetője pedig, autójával és a benne leledző lóerőkkel próbálta bizonyítani gyorsaságát.

A cikk írója (Farkas Eszter -hírszerkesztő) pedig az esélytelenek nyugalmával vágott neki a távnak. Buszra ült és némi izommunkával vagyis sétával battyogott a célba.

Az alapos eligazítást követően, mindenki kapott egy térképet. Egyetlen kritérium volt, mindenki tartsa be a közlekedési szabályokat. Tehát a motoros, autós csak a megengedett sebességgel közlekedhet.

Azért, hogy igazságosak legyünk a busz indulásával kezdődött rajt. Tehát, 10 óra 33 perckor ültem fel a buszra, ekkor indult mindenki.

A leggyorsabban Horváth Áron ért az okmányirodához. Ő 6 perc 10 másodperc alatt teljesítette az első etapot. Állítása szerint még válogatott is a prospektusok között, sőt sorba rendezte őket, majd nagyot mondó kollégánk még cipőt is vett, fagyizott és sétált egyet a Fő téren, amikor is meglátta az iroda előtt Borsodi Zoltánt, aki bringájával 6 perc 57 másodperc alatt termett a helyszínen. A kétkerekűeket az autós követte. Bár a belvárosban Jagodits Zsuzsanna ért a legelőbb, Ő még parkolóhelyet keresett, ezzel közel 3 percet veszített, így az Okmányirodához 8 perc 12 másodperc alatt ért.

A 3-as busz a Thököly utcába az Árkádiától mintegy 11 perc alatt ért be, másfél perc volt a séta az irodáig. Ezt követően gyalogosan folytattam a távot. Ez még plusz nyolc perc volt az SZTK-ig.

A harmadik célba érő meglepő módon az autós volt. Az össztávot Jagodits Zsuzsi 11 perc 22 másodperc alatt teljesítette.

 És végül jöjjön a győztes. A biciklis legyőzte a motorost. A leggyorsabban ugyanis Borsodi Zoltán kerékpárjával ért a célhoz. Tette mindezt, 9 perc 46 másodperc alatt. A dicsőség persze majdnem Horváth Ároné és az öcsém motorjáé lett. Ő 9 perc 55 másodperc alatt ért a célhoz. Talán ha nem rendezgeti annyit a prospektusokat...

 

 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére