Bolt para – Fontos infók húsvétra

• 2012. április 07., szombat •
A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, de a valláson kívül a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. Mindemellett a karácsony után talán az egyik legnagyobb stresszforrás. Hogy miért? Elég körül nézni a bevásárlóközpontok parkolóiban. A rengeteg ember azt sugallhatja...éhség jön a nyuszival. Íme a boltok nyitva tartása, és legfontosabb infók az ünnepre.
Bolt para – Fontos infók húsvétra

 

Parkolóhelyet keresünk az egyik szombathelyi áruháznál szombat délelőtt, húsvét előtt. Valahol talán egy kilométernyire találunk is valami kis szűk helyet, ahová biciklivel igen, kocsival már annyira nem könnyű beállni. Felmerül bennünk a kérdés: mi történik itt? Jön a világvége?
 
Rohanó, idegeskedő teli kosaras embereket látunk szaladni. Anyuka rángatja pulyáját át a parkolón, hisztiző gyermeke, bömbölve üvölti: Igenis szükség van még arra a két csokitojásra, amit a kasszánál hagytak.
 
Csak, hogy mindenki értse, miért estek vásárlási pánikba az emberek.  Húsvét vasárnap és hétfő is ünnepnap, ezért változik a boltok nyitva tartása. Ma a hipermarketek általában 22 órakor zárnak. Április 8-án, vasárnap és április 9-én, HÉTFŐN a boltok zárva tartanak. 
 
 
Szerencsére a későn ébredők sem fognak éhen, szomjan halni az ünnep alatt, ugyanis a zárva tábla bizonyos boltokra nem kerül ki. Ilyenek lehetnek a  non-stop kisboltok, benzinkutak, turisztikailag frekventált helyen levő ajándékboltok, virágboltok.
 
Április 10-én, kedden a régi kerékvágásban folytatódik az élet:  a megszokott rend szerint várják a vásárlókat az üzletek, a hipermarketek általában reggel 6 órakor nyitnak.
 
Ami az orvosi ellátást illeti: az ügyelet ezekben a napokban is működik nyuszi ide vagy oda. Tehát probléma esetén Szombathelyen a Sugár út 1. szám alatt lévő ügyeletet lehet felkeresni. Telefon: felnőtt: 94/311-100, gyerek: 94/331-008
 
Fogorvosi ügyelet: szombat, vasárnap és hétfőn: 8-20 óráig a Wesselényi utca 4. szám  alatti rendelőben. Telefon: 94/313-340
 
 
Ügyeletes gyógyszertár Szombathelyen:  Szombat 20 órától, vasárnap reggel 8 óráig – Markusovszky gyógyszertár -  Markusovszky u. 3. Vasárnap 8 órától hétfő 8 óráig – Szent Rita gyógyszertár – Vasút u. 3.  Hétfő 8 órától kedd 8 óráig- Rókus gyógyszertár – Gábor Áron u. 12. 
 
 
Lelki segély: 06/80/505-505
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére