Beindulnak a város szökőkútjai

EB, fotó: CSG • 2013. április 15., hétfő •
Hétfőn reggel megkezdték a parkfenntartó munkatársai a város szökőkútjainak rendbetételét. A héten már mindegyik csobogni fog.

Teherautóra pakolták a meglehetősen csapadékos tél áztatta farost lemezeket a Fő téri szökőkút tetejéről - ezt láttuk hétfő reggel. Szívünk bizony gyorsabban kezdett kalimpálni, s máris annak esélyét latolgattuk, ismét a tavasz egyik bizonyítékára találtunk –e?

Igen, indulnak a város szökőkútjainak üzembe helyezései - erősítette meg észrevételünket Kiss Dávid, a parkfenntartó ügyvezetője. Mint megtudtuk, a burkolat leszedése után vízgépészeti munkákat végeznek, majd kitisztítják a medenceteret. A rendszer feltöltése után pedig jön a próbaüzem. Ha nem találnak műszaki hibát, a Fő téri szökőkút szerdától üzemel.

A Savaria téri szökőkút már holnaptól csobogni fog. Az Aréna Savaria előtti szökőkúthoz érnek a legkésőbb a munkatársak, de a héten minden bizonnyal az is üzemkész lesz - mondta el Kiss Dávid.

Szombathely közterületeinek kedvelt elemei tehát hamarosan magukra öltik nyári ruhájukat. Amellett, hogy látványosak, bizony remek hűsítőként is szolgálnak a forró napokon. A gyermekek legnagyobb örömére.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére