Az órarendben szerepelhet a Kresz

EB • 2013. május 15., szerda •
A jogosítvány megszerzésében segítené a fiatalokat az önkormányzat, a Közlekedéskultúra Alapítvány és a Városi Diákönkormányzat összefogásával megvalósuló program.

Számtalan élethelyzetből adódó problémája van a mai fiataloknak, többek között, ilyen a jogosítványszerzés is. Az önkormányzat számára nem volt kérdés, hogy erkölcsileg és anyagilag egyaránt támogassa a civil kezdeményezést- mondta el a Szakály Gábor tanácsnok a közlekedésfelügyelet rutinpályáján tartott sajtótájékoztatón. Kiemelte, szeretnék, hogy Szombathely a fiatalok szemében egy élhető, szerethető, támogató város legyen.

Pék Ciprián, aKözlekedéskultúra Szolgálat Alapítvány kurátora elmondta,szeretnénk, hogy a jogosítványt a rászoruló gyerekek illetve a családjaik térítésmentes képzés kereteiben tudják elvégezni. Másrészt egy jelentős diákkedvezményt is bevezetnének a gépjárművezető-képzésbe. Régóta tervbe vették már azt is, hogy a KRESZ-oktatás a tanórák anyagaiba bekerülhessen.

A város középiskoláiban induló fakultatív KRESZ-akadémiákon a diákok a tanrend részeként, az iskola falai közt végezhetik el a tanfolyamot.

A diákönkormányzat lényegében ebben a programban a marketing részét vállalta, hogy tudatssák a fiatalokkal, miért is jó ez a program- egészítette ki a hallottakat Dan Sebastian, Szombathely diákpolgármestere.

A programba igyekeznek a város autósiskoláit is bevonni. Az első csatlakozó a Mátrix autósiskola, amely vállalta, hogy novemberig havonta tízen a diákigazolvány felmutatásával közel 50 százalékos kedvezménnyel szerezhetnek vezetői engedélyt.

közösség

további frisss

lap tetejére