:Fotó: megkezdezem.hu)

Szintén nem laktat sokáig, viszont cserébe jó sok kalóriát tartalmaz az 1895 óta hot-dognak hívott étel. Egyszerűen elkészítve is nagyjából 280 kalóriát, 17 gramm zsírt és rengeteg sót tartalmaz. Chilivel és sajttal töltve, esetleg kukoricás zsemlében, jó sok kalóriadús szósszal pedig ennél is többet. A hamburger akár 600 kalóriát jelenthet, egyetlen árva sült kolbász pedig 480-at.

(Fotó: mamanet.hu)

Sajt. Minél puhább, annál zsírosabb, és általában nem is zsírszegény ételek tetejére szórjuk, vagy szeleteljük. A nem is olyan puha trappista sajtból elég tíz deka, és majdnem 400 kalóriát nyert vele a szervezetünk.

(Fotó: twice.hu)

Krumpli, burgonya, kolompér… és még sok más néven nevezhetjük, a lényeg ugyanaz. Főleg olajban sütve, vagy chipsként fogyasztva kalóriadús. 150 gramm sültkrumpli önmagában 435 kalóriát jelent, ezt a ketchup vagy a majonéz társasága már több mint 500-ra emeli.

(Fotó: donatszerintavilag.hu)

A sós rágcsálnivalók sem éppen kalóriaszegények. Ugyan egy maréknyi rágcsálnivalótól nem szaladnak fel plusz kilók, de egy hatalmas, mozis pattogatott kukorica csaknem 600 kalóriát jelenthet. A mártogatós nachos pedig a sós nasik leghizlalóbbja, kis híján 700-as kalóriatartalommal.

(Fotó: knorr.hu)

Minden ételek leghizlalóbbja pedig a hagyományos gyrostál. Nem csak azért, mert hagyományosan jó nagy adag disznóhúst kapunk, hanem mert egy nagy adag sültkrumplit is mellé tesznek. A kettő együtt pedig 50 gramm zsírt tartalmaz egyetlen étkezés alkalmával, miközben aki nem szeretne elhízni, annak nem szabad egy teljes napon 40 grammnál több zsírt fogyasztania.