Tuti tippek buszon zenéléshez Beck Zolitól

KG,FE • 2012. szeptember 25., kedd •
Épp egy születésnapi party kellős közepén sikerült elérni Beck Zolit a 30Y énekesét, aki többek között beszélt a szombathelyi Magyar Dal Napjáról, és remek tippeket adott a buszon zenéléshez.

Mindannyian tudjuk, hogy milyen az, ha Beck Zoli és 30Y bulit csinál. De, hogy mi történik akkor ha Beck Zoli maga is "ereszd el a hajamat' rendez otthon a kislánya születésnapján, na az már némi fantáziát megkíván. Az énekes többek között erről is mesélt, amikor Kirchnopf Gergő a Buenos Slágeros műsorvezetője egy interjú erejéig faggatta.

- Épp családi buli van. A lányom születésnapját ünnepeljük, úgyhogy őrületes ajándékozás és elképesztő gyertyagyújtogatás zajlik nálunk. Ráadásul Zaza gyerekei is itt vannak, úgyhogy a kutyánk és 3 gyerkőc hatalmas ramazúrit csapnak a kertben – kezdte Beck, aki máris rátért a lényegre, hogy mennyire jó volt a Magyar Dal Napját Szombathelyen megélni.

- Az a hétvége önmagában is nagy kaland volt. Zazival mind ketten éltünk Szombathelyen, én konkrétan 5 évet- emlékeztet Zoli.

Mint az már köztudott a zenekar nevét egy szombathelyi buszjáratról kapta, a 30Y tagjai 2000-ben ismerték meg egymást Pécsett, és akkor alapították a zenekart.

- Felszálltunk újra egy buszjáratra a Thökölyben, amely a magyar dal napja miatt és miattunk ismét  30Y néven futott. Természetesen játszottunk, és ez egy egészen érdekes koncert lett:.volt nálunk több ütős hangszer: egy kanna, shaker meg néhány dobverő, amit az embereknek adtunk, és megkértük őket, hogy aminek hangszer hangja van üssék csak bátran. Én a doboz-gitáromat vittem. A kámoni buszfordulónál pedig megálltunk és együtt zenéltünk egy hatalmasat – ecseteli a zenész.

Majd sorolni kezdi a buszon való zenélés fortélyait.

- Aki buszon zenél, azt mindenképpen szeretném emlékeztetni, hogy nagyon nehéz kapaszkodni. Szerencsére volt néhány rutinos utas, akik mindig szóltak, hogy körforgalom jön. Na ilyenkor csináltam néhány énekkiállást. Így fordultunk bele az esti koncertbe, ami állati jó volt. És ha már itt voltunk, belehallgattunk az Anima Sound Systembe, a Csíkba és Presser előadásába is. Azt hiszem ez egy nagyon jó volt, hogy lezárjuk a nyári fesztivál időszakot – meséli Beck.

Kirchnopf Gergő azt is kiszedte a zenészből, hogy bizony nem kell már olyan sokáig várnunk, hogy a 30Y koncertezzen Szombathelyen. A csapat ugyanis novemberben újra zenélni fog a vasi megyeszékhelyen.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére