Top 5 legkínosabb tehetség

HÁ • 2012. június 25., hétfő •
A tehetséget általában olyan tulajdonságként értelmezzük, amely alkalmassá tesz egy személyt arra, hogy bizonyos dolgokban kiemelkedő teljesítményt hozzon létre. A televíziós tehetségkutató műsorokban azonban néha mellényúlnak, és olyan férfiakat és nőket is versenyeztetnek, akik nem képesek semmi kiemelkedőt alkotni, sőt, néha nevetségessé is válhatnak a munkájuk során. A Frisss.hu nem az önjelölt, hanem a televíziós szerkesztők, illetve a zsűri döntése alapján is tehetségesnek ítélt személyek között válogatott.

Senki ne gondolja, hogy mi ilyen rosszindulatúak vagyunk, hisz a Frisss.hu, már bemutatta a tehetségkutatók Top 5 egyéniségét, akik nélkül valóban szerényebb lenne a hazai zenei élet. A legrosszabb 5 tehetség sorrendben tehát:

5. Szíj Melinda

Szíj Melinda és a szatyra (Csík Sándor a képen, Fotó: life.hu)

Az ötödik Megasztárban fel és letűnt szatyros hölgy csak abban az értelemben lehetne a magyar Susan Boyle, ahogy a magyar narancsot szokás emlegetni. Az előadásmódja ugyanis sok kívánni valót hagy maga után, a ritmust úgy tiszteli, hogy nem énekel rá, és bizonyos pontokon megdöbbentően hamis is tud lenni. De a miénk, és a TV2 az egész évad alatt azt sulykolta belénk, hogy a brit operaénekesnő és a magyar felfedezett között az átlagos külsőn kívül több hasonlóság is van.

4. Nkuya Sonia

Csini :) (Fotó: tempty.hu)

A negyedik Megasztár termelte ki talán a legrosszabb tehetségeket, mert a zsűri úgy érezhette, hogy az embereknek tetszeni fog, ha változatos a versenyzők mezőnye. Beraktak tehát mindenkit, ha egy fokkal jobban énekelt, mint egy varangyos béka, és valamiért különleges külseje, vagy életkora volt. Ezért kerülhetett be Nkuya Sonia is, aki külsőre egészen karakteres és egzotikus volt, és bár nem volt rossz hangja, de az inkább csak egy kis lélekszámú falu karaoke klubjában lehet kiemelkedő. Listánkra mégsem ezért került fel, hanem mert közreműködött egy olyan emberiség elleni bűntettben, ami listánkon előkelőbb helyen szerepel.

3. Utasi Árpi

Árpika (Fotó: rtlklub.hu)

A Csillag születik olyan tehetséget gondozott, aki valószínűleg azért nyert, mert a legtöbb nézőnek volt gyerekszobája, és imádták a népmeséket, mi több, a mai napig hisznek is bennük. Utasi Árpi olyan gyerek, mint amilyen egy megelevenedett népmeséből kerülne elő. Viszont sajnos az esetében nem az előadásmódja váltott ki érzelmeket, hanem Árpi kora és életkörülményei. A nyeremény megszerzésével a nézők úgy gondolták, hogy vége van a mesének, a fele királyságot azonban mára benőtték a gyomok, és bár kapaszkodna a tinédzserré serdült fiú még a média világába, a kor előrehaladtával önhibáján kívül levette a kisfiús báját, és így senkire sem gyakorol olyan érzéseket, mint a tehetségkutatóban.

2. Tóth Lüszi

Na erre vajon mi szükség volt?

A negyedik Megasztárban tűnt fel anyukája oldalán Tóth Lüszi, aki valószínűleg a nagymamák kedvéért került be a műsorba. Viszont a nagymamák valószínűleg lekevertek volna egy két csattanós pofont a kislánynak, mert úgy viselkedett, ahogy a sikerért bármit megtevő, nagyképű és ledér nők szoktak. Bár édesanyja időt és energiát nem kímélve, droid módjára próbálta lányát a csillagok közé emelni, mégsem jött el a várt siker. Aztán reménysugár csillant Lüszi kínai áruházból vett strasszos ruháján, amikor egy francia producer próbálta szárnyai alá venni, és átkeresztelte Lucienne-re a fiatal lányt. Készített egy klipet is neki, aminek költségvetéséből egy középosztálybeli család is csak egy négyszemélyes ebédet tud megfőzni. A várt csoda elmaradt.

1. Szecsődi Kar(cs)i

620 ezer megtekintés, 112 embernek tetszik, 5 599 nem - ez sok mindent elárul

A Megasztár negyedik évadjában tűnt fel Szecsődi Karcsi, aki mára inkább szeretné, ha Szecsődi Kari néven csinálhatna karriert. Egyik interjújában még nem tartotta magát sem nőnek, sem férfinak, szexuális hovatartozását sem tudta pontosan behatárolni. Aztán bevallotta, hogy ő transznemű, ezért átoperáltatja magát nővé. Ezzel még nem lenne semmi probléma, de azzal már igen, hogy alkotóművésznek tartja magát, és nem veszi észre, hogy amit alkotni próbál, az értékelhetetlen. Az ő nevéhez főződik a Nkuya Soniával karöltve elkövetett emberiségellenes tett, melyet kizárólag erős idegzetűeknek ajánlunk, ugyanis minden egyes jelenete egyenlő a zenészi szakma csúfolásával, amit valahol paródiának is felfoghatnánk, ha nem tudnánk biztosan, hogy a két előadónak látszó személy ezt komolyan gondolta. Aki ezt a „zenés videót” végig tudja nézni, bizonyára a legvadabb horrorfilmek megtekintése közben nem rándul egy arcizma sem.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére