Street View – kőszegi biciklis a net sztárja

Frisss • 2013. április 25., csütörtök •
A Google kedd reggel elindította a Street View-t Magyarországon, a szolgáltatást a Google Mapsen lehet elérni. Egy kőszegi biciklis így lett a facebook sztárja.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság elnöke egy konferencián jelentette be, hogy sikerült megoldásra jutni a Google Street View és hasonló szolgáltatások magyarországi bevezetésével kapcsolatban. A szolgáltatás a térképről indulva érhető el két módon: ha ráközelítünk egy pontra, akkor átvált Street View-módba. A másik lehetőség, hogy a térkép bal oldalán megjelenő sárga figurát ráhúzzuk arra a pontra, ahol az utcaképet szeretnénk megnézni. Ha rákattintunk a sárga figurára, akkor a térképen kékkel jelennek meg azok az utcák, amelyek szerepelnek a szolgáltatásban.

A Google-autók 2011-ben és 2012-ben jártak Magyarországon. A hatóságok engedélyével idén május 13-án térnek vissza az utakra, hogy aktualizálják a 2 éve elkészített fotókat. Magyarországon valamennyi települést végigjárta a Google autója. A kisebb településeken egyelőre csak a főutcákon működik a szolgáltatás, a város- és faluszéli kisebb utcákat még nem fényképezték végig. A szolgáltatáson meg lehet nézni, hogy mikor merre járt az autó.

A facebook közösségi portálon egy kőszegi biciklisről osztanak meg fotót a felhasználók. Szerencsétlen összepuszilkodott egy kisteherautóval.

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére