Sárvári mintára épülnek a gyógyszállók Kínában

Frisss • 2013. július 24., szerda •
Két magyarországi gyógyhotel tapasztalatainak felhasználásával épülnek spa- és wellness-szállodák Kínában. A sárvári Spirit és a hévízi Carbona hotel jelentős szerepet vállal a Peking közelében és Tajvanon is létrejövő gyógyfürdő kultúra létrejöttében.
Sárvári mintára épülnek a gyógyszállók Kínában

A Napi Gazdaság keddi számában megjelentek szerint a kínai fővárostól 100 kilométerre levő 272 szobás hotel már megnyílt, a hét végén a helyi sajtónak is bemutatják fejlesztési elképzeléseket. A másik, Tajpejtől 50 kilométerre levő szálloda még nem üzemel, tervezése azonban már folyik. A hotelek helyi gyógyvízre épülnek, a kínai piacon még újdonságnak számító gyógyhotelek magyar tervek szerint készülnek és az üzemeltetésben is jelentős szerepet játszik a magyar − magántulajdonban levő − szállodacsoport. A kínai üzletben tulajdonostársuk az az Alfred Hackl, aki korábban az ausztriai Rogner hotelekben, majd a hévízi Hotel Spiritben töltött be igazgatói posztot.

Pocsai Alex, a Spirit−Carbona csoport résztulajdonosa a lapnak elmondta, hogy a pekingi hotel eredményei alapján már a bővítést készítik elő: újabb 220 szobát, illetve gyógyászati és spa-központot terveznek. Az összesen 64 ezer négyzetméter alapterületű új centrumban több mint 50 medence várja majd a látogatókat, ehhez kapcsolódik majd egy nagyméretű konferencia-központ is, a beruházást Bánfalvy Koppány tervei alapján valósítják meg.

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére