Majka még belehalni is sikeresen tud!

HÁ • 2012. május 04., péntek •
Elképesztő nézettséggel nyitott Majka új, Belehalok című klipje a legnépszerűbb videómegosztó portálon. A zenéléshez nemrég visszatérő műsorvezetővel a dal születésének körülményeiről, új online műsoráról, és legkedvesebb szabadidős elfoglaltságáról is beszélgettünk.

Mondhatjuk azt, hogy a Belehalok a legsikeresebb magyar videoklip jelenleg?

Igen, azt is mondhatjuk, hogy a legsikeresebb, de inkább azt mondanám, hogy a legjobb rajtja ennek volt, mivel nem produkált ilyet senki, még Fluor sem a Mizuval. Fent van egy hónapja, és már most 4 millió ötvenezernél van a klikkszám, tehát ez egy nagyon nagy siker. Tudtuk, hogy jó nóta és hogy sikeres lesz, de hogy ennyire, azt nem gondoltuk.

Mesélj a dal megírásának körülményeiről! Egyáltalán hogyan álltatok össze hárman?

Ezt a nótát már 3 és fél éve megírtam, ahogy a Bomba vagy bébit is, csak nekem állandóan prioritást élvezett a televíziós munkám, mert a zenében nincs túl sok pénz Magyarországon. Mivel az első számú szempont egy ember életében, hogy meg tudjon élni, ezért mindig azt a munkát választottam, ahol fizettek, tehát a tévés meló mindig előnyt élvezett. Ugye nekem 2007 óta nem volt lemezem, és amikor megírtam ezt a nótát, már akkor hallottam ebben a potenciát, hogy ez nagyot üthet, mert tudtam, hogy a refrén amit kitaláltam, nagyon fog az embereknek tetszeni. Annyira… ha lehet így fogalmazni: magyar. Igazi sírós, letargikus, ugyanakkor dallamos és fülbemászó, egyszerű dallam. Amikor megírtam a saját szövegem és a refrént, akkor egy egész nóta is elkészült, de éreztem, hogy a többi nem volt az igazi, viszont az én részem nagyon erősre sikeredett. Aztán sokáig nem foglalkoztam vele, majd ugye bejött Curtis a képbe, és amikor megírtuk a Bomba vagy bébit, akkor mondtam neki, hogy írjon egy komolyabb szöveget. Ne csak arról írjunk, hogy „lányok bugyiban” meg „szórjuk a pezsgőt!”. Az csak hab volt a tortán, amikor BLR csatlakozott hozzánk. Őt eredetileg azért akartam felkérni, hogy ő rappeljen egy kicsit, és színesítse meg a dallamvilágával. Ez annyira jól sikeredett, hogy azt mondtam, hogy az ő dallamvilága lett a legjobb, úgyhogy kezdjük újra az egészet. Annyit kell még a dalról tudni, hogy egy Los Angelesben élő fiútól vettük meg hozzá az interneten a zenei alapot.

Tehát akkor a szöveg az abszolút a sajátotok, az alapot pedig Los Angelesből vásároltátok meg.

Igen, de ez egy bevett szokás. Mondjuk én most vettem először az internetről az alapot, de tök mindegy, mert eddig sem én csináltam a zenéim alapjait. Én nem vagyok zenész, hanem előadó vagyok és szövegíró. Konkrétan eddig is a Laci csinálta meg az alapjaimat, meg ezután is ő fogja, csak ez pont egy olyan nóta, ahol megvettük az alapot. Viszont volt egy-két érdekes komment, hogy lopás…

Igen, de úgy vettem észre, hogy azért 90 százalékban nagyon kedves hozzászólásokat írtak.

Imádják, és ez a lényeg! Nem számít semmi más, hogy ki mit mond!

Egy másik fontos pont most a karrieredben a Punk 16 című műsorod, amit az egyik bulvárújság online felületén lehet megtekinteni.

Igen, a kereskedelmi tévéknek nincs most pénzük, hogy saját, új műsorokat csináljanak, és egyfajta „ha Mohamed nem megy a hegyhez” alapon a saját lábamra álltam, és megszületett ez az új műsor. Nagyon jól megy, már több mint 50 vendégünk volt, és hál’ Istennek a Punk 16-ra kattintanak a legtöbben az egész portálon.

Fél éve született meg a gyermeked. Jut rá elég idő a sok munka mellett is?

Természetesen. Annyi mindenképpen jut rá, amennyit egy apának rá kell szentelnie. Azt gondolom, hogy most igazából az anyjára van elsődlegesen szüksége a gyerekünknek. Azzal együtt, hogy rengeteget dolgozom, természetesen minden szabadidőmet velük töltöm.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére