Benéztünk a képviselő asszony gardróbjába

FE • 2012. május 16., szerda •
Egyetlen nőként mindig is kitűnt a szombathelyi képviselő testületből dr. Takátsné dr. Tenki Mária. Az utóbbi időben azonban ruhatára és kialakult stílusa is, figyelemre méltó lehet a szakértő szemeknek. Ceruza szoknya, tapéta kabát és irigylésre méltó cipellők a képviselőnő gardróbjából.
Benéztünk a képviselő asszony gardróbjába

Nem egyszer volt beszédtéma közgyűlés után, a nők körében dr. Takátsné dr. Tenki Mária cipője, blézere, szoknyája. Az egyetlen „városanya” ugyanis már nem csak azzal tűnik ki a testületből, hogy nő, hanem napról napra megújuló, elegáns ruhadarabjaival és topánkáival is feltűnést kelt. A képviselőnő egyedül a frisss.hu-nak engedte meg, hogy alaposan körülnézzen gardróbjában és lefotózhassa a kedvenc darabokat.

 

Egy nő szoknyában nő igazán

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária 37 éve ügyvéd, s mellette számos civil szervezet tagja. Szakmájából adódóan mindig is figyelt öltözködésére. Azt mondja: Egy nő igenis hordjon szoknyát, öltözködjön csinosan. - Nagyon fontos, hogy lássák rajtam, hogy ápolt és összeszedett vagyok. A munkámat is így végzem – ecseteli.

Ami a ruhák kiválasztását illeti, a képviselő asszony bevallja, nem szégyell tanácsot kérni. Fiatal lánya Eszter, gyakran segít neki a választásban, de megfordult már kifejezetten ügyvédnők számára szervezett divatbemutatón, ahol tanácsadáson is többször részt vett.

 

 

Szín és minta

A jól kiválasztott szoknyák, egybe ruhák és blézerek nem hiányozhatnak a ruhatárából. Színekben, mint mondja a klasszikus fehér, fekete és szürke mellett, most már a színesebb és mintás darabok is megtalálhatóak a szekrényében, melyeket egyre bátrabban visel. Megpillantjuk a képviselő asszony által is csak „tapéta kabátnak” nevezett blézert is – megjegyeznénk – közelről is pont olyan jól néz ki, mint a közgyűlés hátsó soraiból.

 

 

Az igényes megjelenés titka

A képviselő asszony egy-egy ruhadarab kiválasztásánál bizony sok szempontot figyelembe vesz. Számára nagyon fontos, hogy a ruha, amelyet visel, igényes anyagból készüljön. Mindemellett mint mondja: Nagyon fontos, hogy ismerjük a testünket, tudjuk azt, hogy melyek azok a szabásvonalak, amelyek jól állnak, esetleg az apróbb kis hibákat eltakarják, az előnyös részeinket pedig kihangsúlyozzák – mondja.

Azok a híres cipők

Talán mondhatjuk azt, hogy a legtöbb nő gyengéje a cipő és a táska. Az ügyvédasszonynál sincs ez másként. Ezért elég gyorsan lázba jövünk, amikor előkerülnek a képviselőnő már- már legendás topánkái. Ezekhez általában azért táska is akad a szekrényben. Előkerül kedvencünk is, az elöl kivágott, magas sarkas cipellő és a színes masnis topánka.

A szemüveg öltöztet

Ékszernek is mondhatnánk azt a szemüveget, amely után az ügyvédnő bizony sokat kutakodott és ma már cipői mellett egy másik témát képez, azok körében, akik figyelnek a képviselő asszony öltözködésére. A kövekkel kirakott okuláré elegáns, mégis visszafogott hatást kelt, pontosan illeszkedik abba a stílusba, amelyet Mária kialakított magának.

Egyéb kiegészítők

Nem mehetünk el szó nélkül az egyéb kiegészítők mellett. Mint azt a képviselő asszony ecseteli, bizony erre is nagy hangsúlyt fektet. Fülbevalót, nyakláncot, és órát mindig hord. Kedvence az arany.

 

Ép testben ép lélek – testápolás kötelező

Egy igényes nő bizony nagy gondot fordít arra, hogy mindig ápolt legyen. A képviselő asszony hetente jár fodrászhoz, kozmetikushoz és, hogy testét is karban tartsa, néhány testkezelést is igénybe vesz kedvenc szépségszalonjában. De a manikűr és az ápolt körmök is fontosak számára.

A laza

Némi unszolásra egy szabadidős darab is előkerül a ruhatárból. A fehér nadrág és felső mellé egy királykék kardigán és egy színes, mintás szandál dukál. Bár nem sokszor láthatjuk így Máriát, de biztatnánk, ez is nagyon jól áll neki. Pláne, hogy a kiegészítője ebben az esetben Dominó, aki lelkesen kéri gazdáját játékra.

 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére