Ibolya szemek a Magyar Dal Napján

FE • 2012. szeptember 07., péntek •
Fiatal szombathelyi zenészek, akik már több fesztivált, dalíró versenyt, saját koncertet, bemutatkozó demót tudhatnak maguk mögött. Most pedig a Magyar Dal Napjára készülnek egy olyan énekesnővel, aki a Kiscsillag zenekar második számú hangja volt. Violet Eye dübörögj vasárnap!
Ibolya szemek a Magyar Dal Napján

Adott néhány tehetséges fiatal zenész, akik már több együttesben kipróbálták magukat. Hosszas keresgetés elteltével 2010-ben egymásra találtak és Violet Eye néven elindultak a közös zenei utazásukra. Fesztiválok, fellépések követték egymást, indultak az RTL Klub dalversenyén, készítettek  5 zeneszámos demó felvétel, szóval az elmúlt két év bizony kemény munkával telt - Alföldi Alexandra – ének, Fritz Balázs – gitár, Kaposi Balázs - gitár, Farkas Árpád - billentyűs hangszerek, Kocsis Péter – dobok, Kiss Csaba - basszusgitár  - számára.

(Fotó: facebook.com)

Az utóbbi egy hónap azonban meghozta a várva várt sikert a modern pop-rock stílusban nyomuló zenekar számára. Ezt már az együttes énekesnője Alföldi Alexandra meséli.

- Pont ma reggel tudtuk meg, hogy az AZK 2012-es dalversenyének, az Év Dala 2012-nek pályázatán a "Te vagy" című dalunk a 4. helyezést a "Szeretek, nevetek" című szerzeményünk pedig az 5. helyezést érte el – ecseteli Alexandra, aki szerényen fűzi hozzá, hogy bizony szólóban is bizonyított nem is olyan rég.

(Fotó: facebook.com)

Második helyezést értem el a Kiscsillag zenekar tehetségkutató versenyén. A feladat az volt, hogy az együttes "Szerelem, jó" című dalának karaoke változatára kellet énekelni, erről videót készíteni, majd a rajongók szavaztak, kinek a hangja, stílusa tetszik nekik a legjobban. Sajnos nem sikerült elsőként végeznem,  de rengeteg önbizalmat adott – és pont ebben a pólóban, ami ma rajtam van, ugráltam a videón – teszi hozzá nevetve a  27 éves énekesnő.

- "Szemrevaló" című kislemezünk június óta elérhető a facbookon, ahol nem csak meghallgatható, de le is tölthető – mondja Alexandra.

Az együttes most azonban egy hatalmas lehetőséget kapott. Hétvégén ugyanis Szombathely ismét főváros lesz, méghozzá két hungarikum: a magyar muzsika és a pálinka találkozik majd a város Fő téren. A fellépők sorában helyet kapott a Violet Eye is, méghozzá vasárnap 16 óra 20 perckor muzsikálnak a fiatalok.

- Nem ez az első eset, hogy felléphetünk a Magyar Dal Napján. Két évvel ezelőtt szintén kaptunk egy lehetőséget. Nagyon várjuk már- ecseteli Alexandra.

Azért, hogy egy kicsit mindenki rá tudjon hangolódni a fiatalok muzsikájára, íme egy videó. Átváltozhatnék werkfilmes kiadásban.

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére