Geszti Péter, az örök mozgó Gringó sztár

HÁ • 2012. április 29., vasárnap •
Geszti Péter évek óta a szójátékairól híres, de mostanában újra játékszerré váltak olyan dolgok is, mint a dó, a ré, a mi, a fá, a lá, és a ti is. A Gringo Sztár nevű csapatával a napokban vették át aranylemezüket. Ennek kapcsán beszélgettünk a médiafenomén zenészzsűritaggal.

Először is engedd meg, hogy gratuláljak, hiszen aranylemezes banda lett a Gringo Sztár, ami igazán ritkaságszámba megy Magyarországon...

Hát köszönöm szépen a gratulációt, már csak azért is, mert azt mondják, hogy a CD egy halott formátum. Nemrégiben el is temették, és ehhez képest nekünk pedig megjelent egy CD-nk, ami még aranylemez is tudott lenni, ez pedig nem egy rossz eredmény. Könnyen lehet, hogy mi leszünk az egyik utolsók, akiket még ilyen díjjal kitüntetnek az eladásaik után. Nagy és komoly dolog, és nagyon örülök neki, mert sokan azt mondták nekem , hogy a Jazz + Az az és a Rapülők után már nem kéne egy új zenekart csinálni, mert egyáltalán nem biztos, hogy az már menni fog. De mindig azt szoktam mondani, hogy ha most is ugyanazt csinálnám, amit tíz vagy húsz év múlva, akkor minek éltem tíz vagy húsz évet azóta? Az ember mindig azt keresi, hogy mi az, amiben újat vagy mást tud csinálni, mint a korábbiak. Engem pedig egyáltalán nem zavar az, ha összehasonlítják a korábbiakkal. Ami a legfontosabb számomra az az, hogy újra élőben tudok zenélni a nagyszerű muzsikustársaimmal. Ez annyi örömöt okoz nekem, hogy egyáltalán nem bánom azt, hogy újra belevágtam a zenélésbe.

Hogyan tovább? Készültök-e esetleg arra, hogy új albummal rukkoljatok elő?

Hát, ha új albummal nem is, de egy-egy új dalt fogunk küldeni az ország fülébe, merthogy tele van még a mostani albumunk olyan dalokkal, amelyeket szerintem érdemes megismerni. Annak idején, amikor elkészítettük a lemezt -egy évvel ezelőtt- akkor úgy éreztem, hogy szinte minden egyes dal sláger lehet róla. Nagyon sok idő előzte meg azt, hogy elkészült ez a lemez, sok munka és rengeteg ötlet volt benne és úgy érzem, hogy nincs rajta úgy nevezett „töltelékdal”, tehát nincsenek rajta olyan dalok, amiket csak azért raktunk volna rá, hogy meglegyen az a percszám, aminek rajta kell lennie egy CD-n.

Egyébként is rengeteget fogunk koncertezni, most indulunk egy négyállomásos turnéra. Soha életemben nem játszottam zenekarral Székelyföldön, csak magánemberként jártam ott. Nagyon izgalmas új kihívás lesz, és remélhetőleg egy jól sikerült kirándulás is. Aztán nyáron rengeteg élő koncertünk lesz, lehet, hogy inkább csak jövőre csinálnánk új zenekari albumot. Az az érdekes egyébként, hogy annyi új dalt írtunk a tavalyi bemutatónkra és az első lemezre, hogy tulajdonképpen maradt belőle bőven a második lemezre is, tehát tulajdonképpen egy fél lemez is kész van a második albumból, amit azonban szerintem csak jövőre fogunk rögzíteni.

Indul az X-faktor, gondolom idén is a zsűriben teszed tiszteleted.

Hát gondolom, bár ugye még nem állapodtunk meg egészen pontosan, de most már lassan elkezdődnek a tárgyalások erről. Ha ott leszek, akkor szívesen leszek ott.

Örökmozgó vagy, legalábbis így ismerhettünk meg.  Mindig jár valamin az agyad. Most mik a terveid?

Például van egy nagyon érdekes színpadi mű ötletem, egy egészen furcsa műfajú színi előadás, amelyik nagyon érdekes lenne és ezen kívül tervezek egy teljesen hagyományos műfajú, új musicalt írni. Nemrégiben volt egyébként a 950. előadása A dzsungel könyvének. Ez egy egészen elképesztő előadásszám Magyarországon, és nem gondoltam volna 16 évvel ezelőtt, hogy ilyen őrületesen nagy siker lesz.

Ezen kívül most egy új kommunikációs céget is összerakok fiatal srácokkal közösen, akik megkerestek ezzel az ötlettel. Tehát van egy csomó új dolog, de most az a legfontosabb számomra, hogy zenélhetek és élőben koncertezhetek. Ez manapság olyan luxusnak számít, ami úgy tűnik, hogy sokaknak megadatik, de még sincs pontosan így. Nemrégiben beszéltem telefonon egy nagyon sikeres x-faktoros versenyzővel – nem árulom el a nevét, de az első évadban szerepelt – és megállapítottuk, hogy fél élő fellépésekből sok van, de élő zenekaros bulit ő sem tud tartani.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére