Elkísértük Berki Krisztiánt Szombathelyen

EB • 2012. szeptember 25., kedd •
Negyedszer rendeznek nemzetközi tornaversenyt Szombathelyen. A Grand Prix-re 8 ország, több mint 40 sportolóját várják. A részletekről az olimpiai aranyérmes Berki Krisztián mesélt, majd a Bolyai- Iskolába látogatott. Elkísértük.

Mosolyogva érkezik Berki Krisztián, a lólengés olimpiai bajnoka a szombathelyi sajtótájékoztató helyszínére. Örülök, ha vidékre mehetek és Szombathely közel áll a szívemhez- mondta. Pars Krisztiánnal egy napon lettünk aranyérmesek, remélem, hamarosan viszont láthatom- tette hozzá a bajnok.

Hétvégén immáron negyedszerre rendezik meg a pénzdíjas Magyar Grand Prix nemzetközi tornaversenyt a vasi megyeszékhelyen. Várhatóan nyolc ország, több mint 40 sportolója csap majd össze a szereken. Szombat délután három órától kezdődnek az egyéni összetett versenyek és a selejtezők, míg a szerenkénti döntők másnap ugyanebben az időpontban indulnak. Az Arénában ott lesz Berki Krisztián is, aki ugyan nem száll versenybe, de ígérete szerint mindent megtesz majd a sportág népszerűsítéséért. Nagy közönség előtt versenyezni az igazi- árulta el. A szervezők éppen ezért remélik, minél többen kilátogatnak majd a színvonalas versenyre.

Dr. Puskás Tivadar polgármester örömmel üdvözölte a sportolót, majd a szombathelyi tornász élet múltjáról beszélt. Már 2002 előtt is voltak itt versenyek- emlékeztetett. A polgármester aztán a sajtótájékoztató közben gondolt egyet, és autogrammot kért a nála lévő paksaméta tetejére. Csütörtökön ezzel indul majd a közgyűlés- jelentette be, nem kis derűt keltve ezzel a teremben.  Nagyon megtiszteltetés egy olimpiai bajnok mellett ülni- fogalmazott.

Lazáry Viktor alpolgármester hangsúlyozta, az ilyen nagy eredmények mindig azt bizonyítják, hogy érdemes a sportra erőforrást és energiát áldozni. Megemlítette a múlt héten átadott Vargarénát, majd szólt arról is, hogy a lehetőségeihez mérten a Szombathelyi Önkormányzat további iskolai pályákat újítana fel. A sportügyekért is felelős alpolgármester előrevetítette, hogy bővülhet a látványsportágak köre, Így pedig a torna is több támogatáshoz jutna. Nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló sportrendezvényekre, hisz a fiatalok példaképeket állíthatnak maguk elé- mondta Lazáry Viktor.

A tájékoztató után a Bolyai Iskolába látogatott Berki Krisztián. Hatalmas, lelkes gyerekhad gyűlt össze a tiszteletére. A Londonban eltöltött időről, a beteljesült álomról, az ezt megelőző rengeteg munkáról, harcról is mesélt. Négy év múlva még ott szeretne lenni Rióban- árulta el. Végül természetesen az autogram osztás sem maradhatott el.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére