Andersen- díjas író Szombathelyen

Frisss • 2013. június 01., szombat •
Paul Maar, Andersen-díjas német író Szombathelyre, a Mesebolt Bábszínházba látogat. Ebből az alaklomból egy csokorba gyűjtve láthatja a nagyközönség a szerző művei alapján készült előadásokat

Paul Maar író, színpadi szerző, műfordító és illusztrátor a kortárs német gyermek- és ifjúsági irodalom egyik legjelentősebb képviselője. 1937–ben született Schweinfurtban. Dolgozott díszletervezőként, színházi fotósként és rajztanárként, 1976 óta szabadfoglalkozású író. Munkásságát számtalan díjjal és elismeréssel jutalmazták. Feleségével és három gyermekével Bambergben él.

Ismeretterjesztő könyvek, regények és versek alkotója, angolból fordít, forgatókönyveket és sikeres színdarabokat ír - ez utóbbiakban ő maga is játszott. Majd mindegyik könyvét ő maga illusztrálta, miként számos más szerző könyveinek is grafikusa volt. Színdarabjait és könyveit több mint 20 nyelvre lefordították, meséit több európai báb- és gyermekszínház is bemutatta az utóbbi években.

Forrás: meseboltbabszinhaz.hu

Főbb díjai:

Grimm testvérek-díj (1982), Osztrák Állami Gyermek- és Ifjúsági Irodalmi Díj (1985), "Pier Paolo Vergerio" Európai Gyermekirodalmi Díj (1985), Német Gyermek- és Ifjúsági Irodalmi Akadémia életműdíja (1987), Német Ifjúsági Irodalmi Díj, ifjúsági ismeretterjesztő könyv kategória (1988), "Pier Paolo Vergerio" Európai Gyermekirodalmi díj (1989), Voerder Ifjúsági Irodalmi díj, életműdíj (1995), Német Ifjúsági Irodalmi díj ( különdíj az életműért), Hans Christian Andersen-érem az életműért (1996), A Német Szövetségi Köztársaság érdemérme (1998)

Magyarul is megjelent művei:  Tessék engem elrabolni! ; Felbukkan egy szombóc ; Lippel álma

A Mesebolt Bábszínház Paul Maar három írását vitte eddig színpadra:

Hoppláda (2010); Tessék engem megmenteni (2012); Felbukkan egy szombóc (2012)

A meseboltos előadások részleteivel Paul Maar az interneten találkozott. 2012 őszén levélben gratulált társulatunknak, s jelezte, hogy élőben is szívesen megtekintené a produkciókat. Hosszas egyeztetés után rövidesen, 2013. május 31-én végre ellátogat Szombathelyre. Ebből az alkalomból június 1-én és 2-án - most először - egy csokorban láthatja a szombathelyi közönség az előadásokat, úgy, hogy a gyerekek és szüleik között ott ül majd a szerző is.

Forrás: meseboltbabszinhaz.hu

Az előadások időpontja:

  • június 1. (szombat) 10:00 HOPPLÁDA
    Helyszíne: Mesebolt Bábszínház kamaraterem
  • június 1. (szombat) 16:00 TESSÉK ENGEM MEGMENTENI!

Helyszíne: Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ színházterem
-     június 2. (vasárnap) 10:00 FELBUKKAN EGY SZOMBÓC


Helyszín: Mesebolt Bábszínház kamaraterem

Mindhárom előadás Paul Maar engedélyével, a Verlag für Kindertheater Uwe Weitendorf GmbH és a Hofra Kft. közvetítésével jött létre.

A belépőjegy ára gyerekeknek és felnőtteknek egységesen: 950.- Ft 

Jegyek a 94/501-728-as telefonszámon rendelhetők, hétköznap 8-tól 16 óráig ill. az előadás előtt a helyszínen vásárolhatók.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére