Zavar támadt az erőben

Montázs: frisss.hu (eredeti képek: SZTV és Farkas Balázs facebook oldala) • 2020. február 13., csütörtök •
A nagy szombathelyi Fidesz-ellenes gigakoalíció mégsem tűnik olyan egységesnek, mint ahogy kifele próbálják mutatni. Példának okáért itt van Szendrő-Németh Tamás, aki kíméletlenül tükröt állított az előző városvezetésnek, ugyanakkor, ha kell a mostanit sem kíméli. És ebben kitüntetett szerep jut az ugytudjuk.hu főszerkesztőjének.
Zavar támadt az erőben

Innét üzenem Bazsika, hogy te is még mindig nagyon kevés vagy. Ha azt akarod üzengetni, hogy nekem a fideszesek fizetnek azért, hogy az éppen aktuális szoci hatalomnak és az Ungár-féle csapatnak meg a ti mutyijaitokat mind szóvá teszem és feltárom, akkor nagyon rossz úton jársz. Milyen érdekes, hogy amikor a Fidesz volt hatalmon és őket kritizáltam, akkor eszedbe nem jutott, hogy nekem ezért a szocik fizetnének, mint ahogyan hál'Istennek van egy jól működő ügyvédi irodám, amiből bőven megélek, úgyhogy nekem nincs szükségem olyan alamizsnákra, mint amit te elfogadsz a politikusoktól, tudod kedves Balázs ... Érdekes egyetlen egy fideszes sem írogatott nekem ilyet az elmúlt években, amikor őket kritizáltam és számon kértem, hogy engem a szocik fizetnének. Tehát nem éred el még a fideszesek szintjét sem, tudod kedves Balázs" - így fogalmaz vlogjában Szendrő-Németh Tamás a Médiaközpont elől bejelentkezve. A civil aktivista hozzáteszi, hogy Győrben is nagyon sokat dolgozott azért, hogy a demokratikus ellenzék sikereket érjen el. "Azt nem mondom, hogy szégyelld magad, mert nem tudod, hogy mi az, de inkább maradj csendben, mielőtt hülyeségeket beszélsz" - teszi hozzá az ügyvéd.


Mondhatnánk: minek kell ezt így felfújni, két ember vitájáról van szó, majd lerendezik egymás között. De Szendrő-Németh Tamás 6,5 perces szösszenetét érdemes teljes egészében meghallgatni. Hiszen arról is szól ebben, hogy az ugytudjuk.hu főszerkesztője - mellékállás gyanánt - a Médiaközpontban is szerepet vállal, havi 500 ezerért mondja meg a tutit olyan SZAKEMBEREKNEK, akik hosszú évtizedek óta szolgálják az intézményt. Merthogy szakmai tanácsadó ám a lelkem. És itt álljunk meg egy pillanatra. Ez a hatalmas szakmai talentum tavaly áprilisban még azért verte az asztalt, hogy megtudhassa honnan hova folyik a közpénz a Médiaközpontban. Íme:

Feladó: Farkas Balázs

Delivered 2019. április 19.
Tisztelt Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

, hogy Halmágyi Miklós ügyvezetői kinevezése óta, milyen személyi változások történtek a Médiaközpontban, az újonnan felvett alkalmazottak milyen pozícióba kerültek, mennyi a havi járandóságuk, bruttó összegben. Továbbá a Szombathelyi Televízió nézettségi adatait is ismertetni szíveskedjenek, 2010-től 2019-ig éves statisztikai adattal.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2019. április 19.

Üdvözlettel:

Farkas Balázs

Bízunk benne kíváncsiságát maradéktalanul sikerült kielégíteni és ez esetben mi is kíváncsiak lennénk arra, vajh meglelte-e a bölcsek kövét, azaz milyen válaszokat kapott? De ha mégsem, a Médiaközpontban kialakult helyzetről a választásokat követően már ő is személyesen meggyőződhetett, amikor beállt ő is a sorba markát tartva, hogy nah kérem tisztelettel, ami jár, az jár. Így lett a nyugat.hu egykori üdvöskéjéből, az ugytudjuk atyaúristenéből, Ungár Péter szombathelyi helytartójából a városi televízió megmondó embere, urambocsá, szakmai tanácsadója. Íme egy sokatmondó példa az egyik híradóból a Szombathelyi TV és az ugytudjuk.hu közti szoros és harmonikus munkakapcsolatra:

2020. január 10. - Híradó
"Az év végéig megújulhat a velemi alkotóház, amelyre egy pályázatnak köszönhetően 90 millió forint áll rendelkezésre. A munkálatokat 5 éve tervezik, a megvalósítás azonban többször is eltolódott. AZ ÜGGYEL ELSŐKÉNT AZ UGYTUDJUK.HU FOGLALKOZOTT. Híradónk értesülése szerint a beruházás tavasszal elkezdődik."


Korábban még Halmágyi Mikóssal egyeztetett Ungár Péter. Most már vajon Farkas Balázs tanácsadó látja el ezeket a feladatokat?

Ugyhallottuk ez újabb mélypontja volt a Szombathelyi Televízióban zajló szakmai amortizációnak. Magától értetődő, - vagy mégsem? -  hogy a műsorvezető a velemi alkotóházzal kapcsolatban az ugytudjuk-ra hivatkozik, mint elsődleges információforrásra. Szándékosan nem azt írjuk, hogy megbízható, mert akkor valótlanságot állítanánk. Ugyhallottuk, ezt a kis mellékinformációt felsőbb utasításra kellett elsüllyeszteni a hírben.  

Folytatva a korábbi gondolatmenetet csak ugyhallottuk azt is, hogy nem elég ám szakmai tanácsadó úrnak a jelenlegi pozíció és hatáskör. Ugyhallottuk, intendáns akart lenni a lelkem, de azt már a városvezetés is túlzásnak tartotta volna, így kicsit letörték az égig érő paszulyféle szarvait. Ugyhallottuk ebbe ő nem nyugodott ám bele, és szorgalmasan gyűjtötte az adatokat a mostani ügyvezető ellen, aki ellen belső vizsgálat zajlik meglehetősen aggályos pénzmozgások miatt. De ezeket tényleg csak ugyhallottuk. 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére