Zajzene és villámkiállítás a Bloom-napi jeges tea mellé

há • 2021. június 17., csütörtök •
Egyetlen napig volt látható két köztéri plakátja a Bloomsday alkalmából Hegedüs Adriánnak. A minden műfaj felé nyitott, kreatív figura nemcsak ezzel, hanem a nyári jeges teák mellé összeállított zenei blokkjával is felhívta magára a figyelmet.
Zajzene és villámkiállítás a Bloom-napi jeges tea mellé

Már 2001-ben része volt a hivatalos Bloomsday-programnak a szombathelyi Hegedüs Adrián megmozdulása, nem új arc tehát a június 16-i események történetében az ismert tervezőgrafikus. Idén kissé rendhagyó műfajban, laptop dj-zésben mutatta meg tudását a Kilences udvarán, és bár furcsán hatott a ragyogó délutáni napsütésben a félhomályhoz jobban passzoló elektronikus és zajzene, azért megvolt a varázsa a kapualjba szervezett koncertnek.

-Amikor dj-zek, általában a legújabb zenékből válogatok, de ebben is szokatlan a mostani program: Székely Ákos emlékére inkább az elmúlt húsz év terméséből csemegéztem. Ezek rétegzenék, de igyekszem megmutatni másoknak is, hogy mennyi értékes, jó muzsika van. Szeretem a zenét, és érdekel minden kreatív műfaj, képzőművészeti ambícióimat már ismerheti a szombathelyi közönség – mondta a Frisss.hu-nak Hegedüs Adrián. Nemrég a Deák Ferenc és Paragvári utca kereszteződésében rögtönzött trafóház-kiállítást, most pedig alkotásai számára két köztéri hirdetőtáblát vett ideiglenesen birtokba.

Az állam – ez a címe a digitális technikával készült képnek, amely egy lentikuláris nyomat, a felületén egy csillámló réteggel. Egyetlen napig kaptak helyet két hirdetőtáblán Szombathelyen, éppen annyi ideig, mint amennyi időt James Joyce Ulysses című regénye felölel. Hegedüs Adrián így ünnepelte a Bloomsdayt…

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére