Zajlik a nyomozás

• 2020. július 30., csütörtök •
Továbbra sem zárult le a Médiaközpont korábbi ügyvezetőjének ügye, amelynek kivizsgálását már nem a vasi, hanem a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.
Zajlik a nyomozás

Több olvasói megkeresés is érkezett szerkesztőségünkbe a Szombathelyi Médiaközponttal kapcsolatban, hogy lezárult-e már a sikkasztással vádolt korábbi ügyvezetővel összefüggő nyomozás. Mint ismert, március végén látott napvilágot az a hír, miszerint az ügy átkerült Vasból Zalába és az ottani megyei főkapitányság vizsgálódik. Megkeresésünkre Takács Tivadar rendőr alezredes arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon sikkasztás bűntett elkövetése miatt van folyamatban büntetőeljárás, az ügyben egy személyt hallgattak ki gyanúsítottként. Ezen felül azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel, az üggyel kapcsolatban az alezredesnek több információt nem állt módjában megosztani.

Információink szerint a korábbi ügyvezető azonban a csendes, szégyenteljes lelépés helyett amolyan "kard ki kard" alapon beperelte egykori munkahelyét, mondván jogtalanul mozdították el pozíciójából. Megkérdeztük erről az önkormányzatot is, ahol a következő választ kaptuk:
"Halmágyi Miklós a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ellen indított keresetet a Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság előtt a munkáltatói azonnali hatályú felmondás jogellenessége miatt" - közölte lapunkkal Károlyi Ákos jegyző. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére