Zacher Gábor megváltoztatta a véleményét a kínai vakcinát illetően

• 2021. március 08., hétfő •
Bár korábban voltak kételyei a kínai Sinopharm vakcinája ellen, véleményét néhány nap alatt megváltoztatták a jelenlegi körülmények.
Zacher Gábor megváltoztatta a véleményét a kínai vakcinát illetően

„Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de

most már azt kell mondjam, hogy azzal is! Oltani, oltani, oltás mindenekelőtt!

A mérleg egyik felében ugyanis ott a koronavírus, a tüdőgyulladás, a későbbi szövődmények, a lélegeztetőgép és a halál, a másikon pedig ott van öt vakcina, amik védettséget nyújtanak” – magyarázta a toxikológus a 168.hu-nak.

Zacher Gábor elmondta, a koronavírus legújabb mutációi miatt egyre többen kerülnek kórházba, rohamosan töltődnek a covid-osztályok. „Az a rémisztő, hogy komplett családok is érkeznek, apa, anya, a gyerek pedig egy másik kórházban van. Tegnap reggel, mikor bementem a hatvani kórház covid-osztályára, azt láttam, hogy a betegek egyharmada akár a gyerekem lehetne. Harmincas-negyvenes életerős fiatalok szemében látom a kétségbeesett aggódást, hogy „most mi lesz”. Persze sajnos ott vannak a 70-80 éves betegek is, de egyre több a fiatal” – fogalmazott.

A toxikológus azt is elmondta, hogy szerinte

a krónikus betegeken és az időseken túl az elhízottak vannak a legnagyobb veszélyben.

„Nagyon komoly rizikófaktor az elhízás! Saját szememmel is látom, hogy 50 éves túlsúlyos, cukorbeteg, magas vérnyomással, ha covidos lesz, szinte biztos, hogy súlyos légzési nehézséggel gépre kerül, és meghal. Ennyi. Durvának tűnik, és biztosan nem hangzok píszinek, de szeretném, hogy az emberek túléljék ezt a betegséget” – mondta el Zacher.

 

forrás: femcafe.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére