Zacher Gábor: A hatvani kórházban a fertőzöttek 75 százaléka oltatlan

• 2021. december 05., vasárnap •
Zacher Gábor úgy véli, működik a rendszer a koronavírus-járvány negyedik hulláma idején, igaz, nem vidáman és mosolyogva. A hatvani kórház főorvosa szerint az ágykihasználtság 60 százalék körüli lehet, vagyis van még kapacitás, nincs telt ház az intenzív és a covid-osztályokon, és nem lát „baromi nagy válságot”, nincs akkora leterheltség, mint a harmadik hullám csúcsán.
Zacher Gábor: A hatvani kórházban a fertőzöttek 75 százaléka oltatlan

Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a lélegeztetett betegek száma csökken, csakhogy a kisebb százalékukat lehet levenni a lélegeztetőgépről, a többséget elveszítették. A hatvani kórházban egyébként a fertőzöttek 75 százaléka nincs beoltva, de vannak kétszer oltottak is (10-15 százalék), ők a második adag vakcinát többnyire hat hónappal ezelőtt kapták, így nincs megfelelő védettségük.

Az adatközléssel kapcsolatban az aggályait fejezte ki a mentőorvos, mondván, a kormány talán attól félhet, hogy ha részletes adatokat adna az oltásokról, akkor kiderülne, hogy az adott vakcina mennyire ad biztonságot. Az oltási akcióhetet ellenben üdvözölte, igaz, korábban, akár szeptemberben is el lehetett volna indítani, nem kellett volna november végéig várni.

Bárcsak a magyar futball állna olyan jól, mint ahogy a magyar alkoholisták teljesítenek

– mondta a toxikológus, miután szóba került a rendkívül magas halálozási arány Magyarországon.

Zacher Gábor szerint érdekes, hogy ezt nem igazán kommunikálják,

HOLOTT AZ EGYMILLIÓ LAKOSRA JUTÓ HALÁLOZÁS SZEMPONTJÁBÓL A VILÁGON AZ ÖTÖDIK LEGROSSZABBUL ÁLL MAGYARORSZÁG.

Az orvos szerint ennek a legfőbb oka a magyar lakosság egészségi állapotba, amely az Európai Unióban a legrosszabb, és a megelőzhető és a daganatos betegségek szempontjából is első helyen állunk. A rizikófaktorok között az elhízást, a cukorbetegséget, a dohányzást és az alkoholt említette.

Forrás: index.hu, (via Klubrádió)

(Borítókép: Zacher Gábor. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére