Welt: Németországban milliók nem tudják majd kifizetni a fűtési költségeket

origo.hu • 2022. augusztus 08., hétfő •
A németországi Bérlők Szövetsége attól tart, hogy a magas energiaköltségek sokakat anyagilag megviselnek majd - írja a Mandiner a Weltre hivatkozva. „Milliókról beszélünk" - idézte a szervezet elnökét a lap.
Welt: Németországban milliók nem tudják majd kifizetni a fűtési költségeket

Lukas Siebenkotten hozzátette,

különösen érintettek azok, akik az állami támogatás felett fogyasztanak.

Ennek tompítása érdekében a lakhatási támogatás reformját javasolja a szövetség többek között. véleményük szerint „jelentősen meg kellene emelni a lakhatási támogatást igénylők jövedelemhatárát". Siebenkotten azt is követelte, hogy azok a bérlők, akik nem tudják fizetni a magas energiaköltségeket, kapjanak kétéves adóssághalasztást. A bérlők egyesülete már június végén bemutatta az igények egy részét egy 9 pontos tervben - tették hozzá.

Scholz a lakástámogatások reformját jelentette be

A Welt emlékeztetett arra is, hogy Olaf Scholz kancellár a közelmúltban kormányzati segélyintézkedésként bejelentette a lakástámogatás reformját.

A cikkben kitértek rá, hogy az árak meredek emelkedése mögött az áll, hogy az Ukrajnát február végén megszálló Oroszország erősen korlátozta gázszállítását az Északi Áramlat 1 balti-tengeri vezetéken keresztül.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére