Visszatért a Bartók Terembe a Savaria Szimfonikus Zenekar: a napokban már ott próbálnak

• 2023. március 29., szerda •
Visszatért a Bartók Terembe a Savaria Szimfonikus Zenekar: a napokban már ott próbálnak, és ott lesz a péntek esti Ligeti centenáriumi hangverseny és annak csütörtöki előkoncertje is.
Visszatért a Bartók Terembe a Savaria Szimfonikus Zenekar: a napokban már ott próbálnak

A Savaria bérlet 6. hangversenyére kerül sor március 31- én 19 órakor a Vajda Gergely vezényletével. Ligeti György zeneszerző 100. születésnapja alkalmából két Ligeti-mű is műsoron van: a Concert românesc és a Zongoraverseny, amelynek szólistája Fejérvári Zoltán. Szünet után pedig Brahms: II. D-dúr szimfóniáját adja elő a zenekar a Bartók Teremben, ahova legalább húsz, az Agora – MSH-ban játszott alkalom után térnek vissza. 

– Az energiaköltségek megtakarítási tervének része volt, hogy a sportházban dolgoztunk novembertől fogva, és nagyon örülünk, hogy most március közepén vis - szatérhetünk a Bartók Terembe – mondta Kiss Barna zenekarigazgató. – Köszönjük, hogy a közönség elfogadta azt a helyzetet, és várunk vissza mindenkit a Bartók Terembe, már csütörtökön este – a pénteki hangverseny ingyenes „előkoncertjére”, ahol Vajda Gergely karmester Brahms II. szimfoniájáról beszél szóval és zenekari muzsikával az érdeklődőknek. Gyerekeket és nyugdíjasokat is várnak.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére