VIP-váróból modern utascentrum Szombathelyen

• 2021. június 12., szombat •
A pénztárak mellett múltidéző és gyermeksarok, poggyászmegőrző, valamint egy kisbolt is helyet kapott a vasútállomáson kialakított új utascentrumban. A beruházás mintegy 78 millió forintba került, a hivatalos átadót pénteken tartották.
VIP-váróból modern utascentrum Szombathelyen

A közlekedés fejlesztésének fontosságát emelte ki beszédében Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője. Mint mondta, mindig öröm, ha valami újjal gyarapodik a város. Üdvözölte, hogy megkezdődött a Szombathely és Kőszeg közötti vasútvonal korszerűsítése, és beszélt a következő fejlesztési ciklusban megvalósuló nagy megyei útépítésekről.

Horváth Attila alpolgármester személyes hangú beszédében a beruházás fontosságát emelte ki, majd úgy fogalmazott: nincs olyan szombathelyi család, amelynek ne lenne emléke a vasútállomással kapcsolatban.

Az elmúlt tíz évben számos látványos és kevésbé látványos fejlesztést valósított meg a GYSEV. Útvonalak újultak meg, kocsikat cseréltek, modernizálták az utastájékoztató rendszert – mondta el Kövesdi Szilárd, a társaság vezérigazgatója, majd hozzátette: a digitalizáció ellenére fontosnak tartják az utasokkal való személyes kapcsolattartást. Az új utascentrumban jegyvásárlásra és információ kérésére is lehetőséget biztosítanak.
Forrás: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére