Viharos szél, fagy, aztán enyhülés

koponyeg.hu • 2021. november 29., hétfő •
Változatos napok jönnek, ilyen lesz az időjárás péntekig.
Viharos szél, fagy, aztán enyhülés

Hétfőn hajnalban főleg a Dunántúlon fordul elő szórványosan havas eső, néhol hó. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, előbukkan a nap, és már csak elvétve (főleg északkeleten) fordul elő zápor vagy hózápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Reggel -1, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, és csak néhol alakulhat ki vegyes csapadék. Estétől aztán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon havazás, havas eső valószínű. A szél délnyugatira fordul, és erős marad. Reggel országos fagy lesz, délután +5°C körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán hajnalban a Tiszántúlon még lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd nyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet. A délnyugati szél többfelé erős, néhol viharos lesz. +10 fok köré enyhülhet a levegő.

Csütörtökön délnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és országos eső alakulhat ki. Több helyen kiadós mennyiségű esőre van kilátás. Eleinte a DNy-i, majd estétől az ÉNy-i szél erősödhet meg. 5-12 fokos enyheség várható.

Pénteken a nap első felében még többfelé lehet eső, amit fokozatosan havas eső, hó vált fel. Délutánra megszűnik a csapadék, már csak futó hózáporok lehetnek a viharos szélben. +4, +5 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére