Vidám novellák, és hozzájuk egy korty muravidéki bor

• 2021. június 11., péntek •
Újra Irodalmi Műhely az ŐrvidékHázban. 2021. 06. 16-án (szerdán) 17 órakor mutatja be új novelláskötetét Bence Lajos muravidéki, József Attila-díjas író, költő, aki meglepetésként saját díjnyertes borait is elhozza, hogy megvendégelhesse a közönségét.
Vidám novellák, és hozzájuk egy korty muravidéki bor

EGYSZER ÉN IS - MURAVIDÉKI RÖVID TÖRTÉNETEK címmel jelent meg az ismert muravidéki szerző legújabb kötete. Bence Lajos olyan rövid, ironikus, önironikus történeteket mesél el, melyek önmagáról, barátairól, élethelyzeteiről szólnak.

Szókimondó, sajátos humorral megírt novellák vidám hangulatot idéznek elő.

Fikciós, de valós (saját) élethelyzeteken alapuló történetek, melyek akármelyikünkkel megtörténhettek volna, ismerős helyek, helyzetek, amin már tudunk nevetni. A cél valóban ez volt, olvasmányos formában, helyzetkomikumokon alapuló élményt okozni. Az alaphelyzetek változatosak,

a televíziós riporterkedés komikus momentumai, a dalárdai működés, a hetvenes évek szexuális nevelésének mosolyogtató pillanatai,

és a kisemberek hétköznapjaiból vett történetek, amik a valóságon alapulnak, csak kissé ki vannak színezve. A mindegyike önmagában is egy gyöngyszem, szerzőjük abban bízik, hogy az írások rövidsége miatt a fiatalok is megszeretik az olvasást. A szerző mindezek mellett kórustag, szőlőtermelő és borkedvelő. Lendva-hegyi díjnyertes borait is megismerhetjük és megkóstolhatjuk.

A szervezők várják a vidám novellák és a muravidéki borok iránt érdeklődőket az ŐrvidékHázban (Szombathely, 11-es Huszár út 40.) június 16-án, 17 órakor kezdődő rendezvényre.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére