Végleg kampányújság lesz a Savaria Fórum – közpénzen

Csizmadia Tamás • 2021. június 23., szerda •
A szombathelyi baloldal megint lépett egyet, avagy az elvtársi pénzszivattyú… Az egykoron szebb napokat látott Szombathelyi Médiaközpont tavalyi mélyrepülése, ez évi zuhanása, továbbá a jelek szerint mostani földbe állása rég felzaklatta a kedélyeket.
Végleg kampányújság lesz a Savaria Fórum – közpénzen

Volt itt minden, butikhotelszámla, „kegyeleti szolgáltatás” céges pénzen, kirúgott, beperelt főnök, kettő, vagy inkább három új főnök, tanácsadóként fizetett Farkas Bazsi, elbocsátott alkalmazottak, veszteség veszteség hátán. Aztán majdnem összevonták az Agorával, de mégsem.  A kedélyek továbbra is zaklatottak,

most viszont sikerült az utolsó ütést is bevinni: a cég valaha volt közszolgálati lapja, a Savaria Fórum egyértelműen kampányújság lesz.

Nemény András nem bízza a véletlenre, ha Karácsony Gergelynek (és főnökének, Gyurcsány Ferencnek) kell kedveznie. Ezért aztán a szombathelyiek is elolvashatták az ikonikussá vált méhlegelőkről, biciklisávokról, majd európai léptékben is megdöbbentő dugókról ismert budapesti főpolgármesterről szóló tudósítást, címlapon, nagy barátjának, Neménynek az ajánlására, a Savaria Fórumban. (Savaria eddigi tudásunk szerint nem Aquincum, de félre az ilyen kételyekkel...) Nyilván ez nem propaganda, nem, itt tiszta közszolgálatiság zajlik, a sajtószabadság jegyében.

Ezt egy vörös vonalnak hittük.

Nemény a közszolgálatinak hazudott Savaria Fórum irányításával – és a médiaközpont alkalmatlan vezetőválasztásaival – újabb és újabb botrányokkal teli krónikájában sikerült minden határt átlépnie. Azt gondoltuk tehát, hogy nincs lejjebb.

Tévedni emberi dolog.

2019-ben, az utolsó még nem teljesen baloldali vezetés alatt a Médiaközpont még nyereséges volt. Nem túl erős, de mégis 8 milliós nyereség lett. Aztán rögtön a butikhotelező, „kegyeleti szolgáltatásokat” céges számlán rendező Halmágyi vezér alatt már összejött pár milliócska veszteség. Őt kirúgták, mert még a balosoknak is nehezen vette be a gyomra a dúlását, persze azért Ungár embere, Farkas Bazsi is „segített”. De Bazsit aztán a többiek fúrták ki, s jöttek az új üdvöskék, s meglepő módon a már így is tetemes veszteséget sikerült tovább súlyosbítani.

A cég 2019. évi beszámolójában már milliós veszteség volt, ’20-ban már 14 misi felett jártak, de ne aggassza a kedves olvasót a matek, az úgynevezett „ eredménytartalék” mínusz 66 milliónál jár már. A vájt fülűek jókat röhöghetnének azon, hogy a beszámolót hárman (!) kellett aláírniuk, merthogy egy év alatt három főnök kellett, nyilván azért, mert főnöknek lenni jó, de a még nagyobb főnök szerint a több főnök több aranytojást tojik. (Vagy visz el, ezt nem tudjuk, de sejtjük.)

Aztán előjöttek azzal, hogy majd az LMP-s Horváth Agorájával összevonják. Aztán azzal is, hogy gyorsan kirúgnak pár embert.

Erre aztán már lett komolyabb felháborodás, de a jelek szerint nem volt ez elég a Nemény-féle vezetésnek.

Gyorsan kellett tehát egy újabb húzás. Kezdődik a kampány, ezt mindenki tudja.

Az ugytudjuk nevű szennylap meg nem váltotta be a reményeket, Ungár Péter legutóbbi pornóapáti lakossági fóruma bizonyítja, ahol nem jelent meg senki.

Így Neményék szerint arra lesz szükség, hogy az egykorvolt patinás közszolgálati lap zászlaja alatt

a szombathelyi választókörzet összes települése részesülhessen abból az áldásból, amit az amúgy LMP-s főnök majd megoszt a tisztelt választópolgárokkal.

Megismételjük: ha egy nagyvárosban nem volt nyereséges a lap, állításuk szerint az lesz majd a piaci megoldás, ha a kistelepüléseken is terjesztik. Nyilván, ha valakiben egy minimális közgazdászi ismeret van, az rögtön elszalad egy nyugtatót, vagy inkább egy nagyon erős nyugtatót bevenni.

Azt a táblázatot, amely az előterjesztésben van, most a kedves olvasók pszichés egészsége érdekében nem osztjuk meg – legyen elég annyi, hogy szerintük, ha eddig veszteségesek voltak egy 80 ezres nagyvárosban, akkor majd nyilván nyereségesek lesznek a többi faluban, ingyen terjesztve. Jó, a kedves olvasók pszichés egészsége nyilván erős, de netán ha hangosan felröhögnének, vagy elkezdenének csuklani, na, szóval jobb az ilyet elkerülni.

Nos, így megy ez a baloldalon: szétverik, botrányok jönnek, eladósítják, majd – csúnya szó következik – prostit csinálnak egy valaha színvonalas, közszolgálati lapból. Nincs több kérdésünk.

Nyitókép: illusztráció/Frisss.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére