Véget ért a három fordulós feeder viadal az Abért tavon

vasivizeken.hu • 2020. június 02., kedd •
Az idei method feeder bajnokságra 251 nevező maradt talpon, azaz a lemondások után ennyien vállalták a versenyen történő indulást. A járvány helyzet tükrében a lemondások érthetők, de még így is az eddigi legnépesebb mezőny méretteti meg magát a bajnokságon. Az öt helyszínből ezen a hétvégén kettőn, a Debrecen melletti Látóképi-víztározón és a Lukácsháza határában található Abért-tavon küzdöttek meg a halakkal és egymással a versenyzők.
Véget ért a három fordulós feeder viadal az Abért tavon

A rendkívüli szeszélyes időjárás nagy kihívás elé állította az Abért tavi versenyzőket. A versenyről részletes és folyamatos tájékoztatást adott a MOHOSZ közösségi oldalán és a honlapon. A selejtezők utolsó fordulója mindkét helyszínen izgalmas küzdelmeket tartogatott. Látóképen a két aranyéremre esélyes egymás mellé sorsolt, míg az Abért-tavon a két és hárompontosok közül ketten egy szektorba, egy versenyző a pályán csak darálónak nevezett szakaszra sorsolt.

Az időjárás is megváltozott, a szél ugyan csendesedett, de cserébe eleredt az eső, és mindössze 10-12 fokos hőmérséklet emlékeztetett a közelgő nyárra, ami ekkor igen távolinak tűnt. Nyakig begombolva, esőruhában, ernyő alól kellett horgászni. A halakat szerencsére mit sem zavarták a zord körülmények, akik tudtak igazodni a hidegfrontos ízlésükhöz, és a megfelelő távolságot megválasztva kínálták fel nekik a csemegét, azok szép zsákmányra tehettek szert. 

Az Abért tavon nagy küzdelemben végül pontegyenlőség mellett a mérleg döntött az első hely sorsáról, most Kovács Attila javára, - aki a múlt heti „előverseny“ győzelme után - megérdemelten vehette át az első helyért járó serleget. ifj. Jerabek Antal szintén 4 ponttal, 10 kg-os hátránnyal lett így második, míg Mészáros Bence 5 ponttal a harmadik helyen végzett.

Az előzetes számítás szerint a döntőbe továbbjutó versenyzők a következők:
Kovács Attila 4 pont
Jerabek Antal Ifj. 4 pont
Mészáros Bence Krisztián 5 pont
Balog Áron 6 pont
Csóka Alex 6 pont
Németh Bálint 6 pont
Sipos József 7 pont
Török Zoltán Gábor 9 pont
Fordán Krisztián 9 pont
Tátrai Zoltán 10 pont
Bokor Péter 11 pont
Rozmann Tamás 12 pont

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére