Véget ér a lezárás az oltottaknak

• 2021. december 07., kedd •
Karl Nehammer kancellár eskütétele utáni első, keddi sajtótájékoztatóján bejelntette, hogy a hétvégén véget ér a 20 napig tartó lezárás Ausztriában, azonban az oltatlanokra vonatkozóan elmondta, hogy számukra továbbra is kijárási tilalom lesz érvényben. A részletek szerdán derülnek ki, miután a kancellár egyeztetett a tartományok vezetőivel.
Véget ér a lezárás az oltottaknak

A december 12-én véget érő lezárásokat követő újranyitás feltételrendszeréről holnap születik döntés. Annyi már biztos, hogy az oltatlanok a lakhelyüket továbbra is csak bizonyos célok érdekében hagyhatják el. Karl Nehammer szerint az FFP2-es maszkok használata továbbra is a védekezés egyik kulcsfontosságú eleme kell, hogy maradjon.

A nyitás részleteiről a tartományok vezetőivel együtt dönt a kormány. A kancellár szerint a szállodák és a vendéglátóegységek bizonyos feltételek mellett újra megnyithatnának. Karl Nehammer a sajtótájékoztatón elmondta: „Egy valami biztos. Bőven volt lehetőségünk megtanulni azt, hogy a vírus nem alkalmazkodik holmi politikai előírásokhoz. Tudomásul kell vennünk, hogy a vírus az életünk része marad. Hallgatnunk kell a tudományra ahhoz, hogy szabad életet biztosítsunk magunknak." A kancellár a szabályok be nem tartásának szigorú ellenőrzését és szankcionálását ígéri.

Közben Michael Ludwig (SPÖ) Bécs polgármestere bejelentette, hogy Bécsben csak december 20. után nyithatnak meg a szállodák és a vendéglátóegységek és a 2G-szabály betratásával fogadhatnak vendégeket. A kereskedelem, a testközeli szolgáltatók és a kulturális intézmények már december 13-án megnyithatnak az oltottak számára.

Forrás: https://volksgruppen.orf.at/

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére