Védeni akar, továbbállt

sd • 2020. július 12., vasárnap •
Télen egyetlen hadrafogható kapusként szerepelt a Haladás keretében, mára azonban nagyon felduzzadt a szombathelyi portások létszáma, így aztán a több játéklehetőség reményében távozott a vasi zöld-fehérektől Gyurján Márton.
Védeni akar, továbbállt

A fiatalember 13 évesen testvére, Bence példája láttán érkezett Nyíregyházáról Szombathelyre. Összesen 11 esztendőt töltött el a vasi megyeszékhelyen, előbb az Illés Akadémián pallérozódott, majd a Haladás felnőtt keretéhez került, ahol 46 bajnoki és Magyar Kupa-találkozón állt a gólvonal előtt. Az ifjú kapus szerződése június 30-án lejárt és nem hosszabbította meg kontraktusát a zöld-fehérekkel.  

- Büszkén tekintek vissza szombathelyi éveimre, hiszen rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, sokat fejlődtem, az otthonommá vált a város.

Egyáltalán nem bántam meg ezt a 11 évet, amit itt tölthettem.

Kaptam ugyan szerződést a Haladás vezetőségétől, de ezt azért nem fogadtam el, mert szerettem volna továbblépni és védeni szeretnék ott, ahol erre lehetőségem nyílik, tehát magával a szerződéstervezettel semmi probléma sem volt - mondta el lapunk érdeklődésére Gyurján Márton, aki az akadémián rendszeresen a korosztályához képest egy évvel idősebbek között védett.

18 esztendősen került fel az első csapathoz, amelyet akkor Artner Tamás irányított. 20 esztendősen debütált, amikor Mészöly Géza volt a Hali trénere. Nem volt mindennapi a bemutatkozása, hiszen a soproni albérletben játszó szombathelyiek Debrecen elleni mérkőzése előtt derült ki, hogy Rózsa Dániel sérülés miatt nem szerepelhet. Gyurján nem illetődött meg, sikerrel vette az akadályokat, több bravúrt is bemutatott elévülhetetlen érdemeket szerezve az 1:0-ás győzelemben. Nagy megtiszteltetés volt számára, hogy olyan kapusoktól tanulhatott, mint Király Gábor vagy Rózsa Dániel.

Gyurján Márton jövőjét firtató kérdéseinket hárította, de annyit azért elárult, hogy jó eséllyel a héten kiderül, hol folytatja pályafutását.


fotó: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére