Vasárnapi halálos buszbaleset: amit eddig tudni lehet

MTI • 2021. augusztus 15., vasárnap •
Horvátországi útról tértek haza annak a busznak az utasai - többnyire budapestiek és székesfehérváriak -, amely vasárnap hajnalban átszakította az M7-es szalagkorlátját, és hídpillérnek ütközött. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek.
Vasárnapi halálos buszbaleset: amit eddig tudni lehet

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított. Ezt mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa - írta az MTI. A férfi - aki a nevét nem árulta el - megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette. Azt is elmondta, hogy a buszt bérelték.

"Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat" - mondta.  

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt. Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll. A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba. Korábban az MTI kereste a Volmer-Tours Kft.-t, a telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik és visszahívja az MTI tudósítóját, ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált.

A balesetben a busz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében átszakította a szalagkorlátot, a sztráda felüljárója hídpillérének ütközött, és az árokba borult. Nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek.

Győrfi Pál, a Mentőszolgálat szóvivője elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba. A baleset miatt egyébként lezárták a sztráda főváros felé vezető oldalát. A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-esre.

A buszbaleset sérültjei közül 20-at vittek Székesfehérvárra, a Fejér megyei Szent György Kórházba, ellátásuk folyamatos - írta az MTI az M1-re hivatkozva. A szerencsétlenül járt autóbuszon 56-an utaztak, az utasok aludtak, amikor a baleset történt, nagy rázkódásra ébredtek fel, majd a busz felborult. Az M1 úgy tudja, hogy a Horvátországból érkező busz utasai nagyrészt budapestiek, de vannak köztük székesfehérváriak is. A műszaki mentés feltehetően még órákig eltarthat.

Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán jelezte, az önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánlott, ha szükséges, szállást is biztosítanak a kórházi kezelést nem igénylő utasoknak.

Részvétét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a baleset áldozatai családjainak. Facebook-oldalán azt írta: "Őszinte részvétem a buszbalesetben elhunyt áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok".
"Vigyázzunk egymásra az utakon" - tette hozzá.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére