Vasárnap hazai pályán kötelező a győzelem

mc • 2023. március 17., péntek •
A hétvégén hosszú idő után újra Szombathelyen lép pályára az SZKKA női kézilabda csapata. Vasárnap 18 órától a Szent István SE együttesét látja vendégül az Aréna Savariában. A múlt heti, Kozármisleny elleni idegenbeli döntetlen után megmaradt a hátrány a fő riválissal szemben, ezért a szezon hátralévő részében már nem hibázhatnak a lányok.
Vasárnap hazai pályán kötelező a győzelem

Vasárnap hazai pályán a SZISE ellen kötelező lesz a győzelem, ha szeretnék életben tartani feljutási álmaikat. Vesztett pontok tekintetében mind az az éllovas Vasastól, mind a Kozármislenytől 3 pontra állnak, tehát egyáltalán nem reménytelen a küldetés. Az e hétvégi ellenfél, a Szent István SE 8 győzelemmel, 2 döntetlennel és 9 vereséggel a tabella 10. helyén áll. A fővárosiak a legutóbbi fordulóban egy góllal, 29:28-ra kikaptak attól a Tempo KSE-től, amelyet három hete magabiztos győzött le az SZKKA.

Az őszi szezon idején a Szent István SE még az élmezőny tagja volt, az októberi idegenbeli rangadót mégis a szombathelyi gárda nyerte. Az egész bajnokság egyik legjobb teljesítményét nyújtva  kilenc góllal, 39:30-ra nyert az SZKKA. Azon a meccsen a góllövőlistát fölényesen 172 góllal vezető Pődör Rebeka szezoncsúcsot jelentő 17 találatig jutott!  A kapuban pedig Christe Dalma parádézott, aki 18 lövést hárított. A jó egyéni teljesítményekre most is szükség lesz, mert a bajnoki hajrában már nem lehet hibázni.

 A legutóbbi hazai mérkőzés legjobbja, Szmolek Apollónia bizakodva várja a vasárnapi bajnokit:
-    Remélem, hogy az utóbbi időben jól működő védekezésünkből fakadó gyors támadásinkat most is kamatozatni tudjuk. Fontos, hogy minimalizáljuk a hibafaktorokat. ha betartjuk a megbeszélteket és a szívünket is kitesszük a pályára, akkor nem lehet kétséges a két pont sorsa.
 További hír a csapat háza tájáról, hogy hivatalossá vált a Győri Audi ETO elleni Magyar Kupa- negyeddöntő időpontja is. A világ egyik legjobb gárdájával március 29-én, szerdán 18 órakor a z Aréna Savariában csap össze az SZKKA.

NB I./B 21. forduló
Március 19., vasárnap 18 óra
Szombathely, Aréna Savaria
Szombathelyi KKA – Szent István SE
Játékveze: Barna V., Kovács F.

 

közösség

további frisss

lap tetejére