Vásárcsarnok-felújítás: Megtéríti a kormány a 322 milliós többletkiadást

• 2022. szeptember 20., kedd •
Megtérítette a kormány Szombathelynek a vásárcsarnok felújításakor felmerült többletkiadást, 322 millió forintot - tudtuk meg dr. Hende Csabától. A pénzt most szabadon felhasználhatja a város.
Vásárcsarnok-felújítás: Megtéríti a kormány a 322 milliós többletkiadást

- A kormány továbbra is támogatja Szombathelyt. Ennek legújabb példája, hogy a vásárcsarnok beruházásának befejezéséhez szükséges - és a város által egyébként a saját költségvetéséből már megelőlegezett összeget - 322 millió forintot Szombathely számára megtéríti - mondta lapunknak dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő. Hozzátette: ez szabad felhasználású pénzeszközként jelenik meg Szombathely számláján.

Mint ismert, a vásárcsarnok felújítására engedélyezett eredeti, 1,6 milliárd forintos TOP-forrás nem volt elegendő a kivitelezési költségekre. A város annak idején úgy döntött, hogy saját büdzséből vállalja a 322 millió forintos többletkiadást, de kérte a kormánytól, hogy TOP-forrásból azt térítse számára meg. - Örömteli, hogy a kormány változatlanul támogatja, segíti a várost, és partnernek tekinti Szombathelyt - hangsúlyozta dr. Hende Csaba a döntés kapcsán.

 

Fotó: Hende Csaba Facebook

közösség

további frisss

lap tetejére