Válogatott: Rossi elmondta Szoboszlainak, nincs több kő-papír-olló

• 2023. március 24., péntek •
A magyar labdarúgó-válogatott Észtország elleni 1–0-s győzelme után Marco Rossi szövetségi kapitány Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollózásáról is beszélt.
Válogatott: Rossi elmondta Szoboszlainak, nincs több kő-papír-olló

„Nem értek egyet azzal, ahogy eldöntötték a fiúk, ki lövi a tizenegyest. Van egy első számú lövő, nem véletlenül. Szoros volt a meccs, akár ki is egyenlíthetett volna az ellenfél, akkor nagyon dühös lettem volna. Ezt meg is beszéltem Dominikkal” – kezdte a sajtótájékoztatót azzal Marco Rossi, hogy Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntött arról, melyik lője a 11-est, amelyet aztán Sallai ki is hagyott - írja a Nemzeti Sport.

„Voltak jó kezdeményezéseink, és volt rá példa, mikor a szélen meg tudtuk törni az ellenfél védelmét vagy sikerültek az oldalváltások – tért rá Rossi a csapat játékára. – Összességében azonban túl sok ki nem kényszerített egyéni hibát követtünk el. Az első mérkőzés év elején mindig rozsdásan indul, de mindenki tudja, a hétfői mérkőzés az, ami számít.”

Rossi a mieink támadójátékára is kitért.

„Vagy futballozunk, vagy előreíveljük a labdát, és bízunk a szerencsében meg a Jóistenben. Szerintem Magyarországnak futballoznia kell. Hétfőn vagy igazi kilencessel játszunk, vagy hamis kilencessel. Ádám Martin nincs a legjobb formájában, mert klubjában kevesebbet játszott mostanában. Mérlegelnünk kell, hogy kezdőként vagy csereként játsszon-e, mert kilencven percet nem bír végigjátszani.”

Marco Rossi a sajtótájékoztató végén köszönetet mondott a stáb tagjai mellett a szurkolóknak is, hogy az 50. meccsén is támogatták a csapatot.

Fotó: Szabó Miklós
Forrás: nemzetisport.hu

közösség

további frisss

lap tetejére