Vádat emeltek Gődény György ellen rémhírterjesztésért

• 2021. június 21., hétfő •
Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség Gődény György ellen, amiért tavaly novemberben olyan írást tett közzé, amely akadályozhatta a koronavírus elleni védekezés eredményességét.
Vádat emeltek Gődény György ellen rémhírterjesztésért

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője, Szilágyi László a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy felfüggesztett börtönbüntetést kértek. A Laposföld-díjas járványszekptikus gyógyszerész-testépítő ellenben továbbra is kitart amellett, hogy nem követett el bűncselekményt, szerinte az általa csatolt cikkek alátámasztják az igazát.

A vádirat szerint Gődény György november 25-én a déli órákban „A választás szabadsága” címmel jelentetett meg írást a saját internetes oldalán, ami közösségimédia-oldalaira is felkerült. Ebben egyebek között

a járvány elleni intézkedéseket víruspropagandának nevezte, a védekezést mesterségesen szított hisztériának titulálta.

A szájmaszkokról azt közölte, hogy ártalmasak az egészségre, védelmi szerepüket nem töltik be.

A vád szerint Gődény György szándékosan valótlan és megalapozatlan állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék, valamint bizalmatlanságot keltsenek a védekezés irányítóival szemben, mivel tevékenységüket „vírusbizniszben való részvételnek” titulálta.

A korábban Közös Nevező 2018 néven kamupárt alapításában is jeleskedő Gődény látszólag célt ért írásával, ugyanis rengeteg komment érkezett okfejtéséhez, több százan meg is osztották azt. 

A TÖRVÉNY SZERINT 1-TŐL 5 ÉVIG SZABHATÓ KI SZABADSÁGVESZTÉS RÉMHÍRTERJESZTÉS MIATT, ÁM AZ ÜGYÉSZSÉG INDÍTVÁNYÁBAN CSUPÁN FELFÜGGESZTETTET JAVASOLT.

Gődény György és hívei egyébként tegnap demonstrációt tartottak Budapesten, ahol a gyógyszerész azzal köszöntötte a résztvevőket, hogy az oltás valójában emberkísérlet. Délután 5 órára sajtótájékoztatót is hirdetett, amely azonban elmaradt, mert senki nem volt kíváncsi rá.

 

Forrás, kép: index.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére