Üveg vagy műanyag edényekkel oldjuk meg az ételtárolást?

szponzorált tartalom (x) • 2023. január 18., szerda •
Az ételtárolás napi szinten jelen van életünkben. Legyen szó az esti vacsoramaradék elhelyezéséről a hűtőben, vagy a házi koszt beviteléről a munkahelyre. A megfelelő típusú, méretű és anyagú tárolóedény nagy hasznunkra lehet, ha az étel tárolására van szükségünk.
Üveg vagy műanyag edényekkel oldjuk meg az ételtárolást?

Bár sokan az ételek eltárolására a kiürült tejfölösdobozokat, régi műanyagokat használják fel, ezek nem mindig felelnek meg az élelmiszerek biztonságos tárolásához. Emellett a hűtőben nagyobb káoszt okozhatnak, mint a tökéletesen illeszkedő dobozszettek. Nézzük, milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk az étel tárolásához használt eszközök kiválasztásánál.

Ételtárolás magas fokon

A háztartások többségében számtalan doboz található, melyek rendszertelen módon segítik a tárolást. A komfortos és jól felszerelt konyhában az ételek eltárolására is nagy hangsúlyt fektetnek, dekoratív tárolódobozok segítségével.

A mömax kínálatában ételtárolásra használható edények különböző változatait találjuk, melyek minden igényt kielégítenek. A műanyag és üveg változatok között vannak a hűtőben való tárolásra, az ételek szállításához és a konyhaszekrényben dekoratív módon történő száraz áru elhelyezésére használható dobozok.

Választás előtt

Mielőtt eldöntenénk, hogy milyen formájú és típusú edényeket fogunk beszerezni, érdemes a napi szükségleteket felmérni. Mennyi maradékot kell eltárolnunk a hűtőben átlagosan? Milyen mennyiségű száraz árut (tésztát, kávét, cukrot, lisztet, stb.) szeretnénk a nedvesedés ellen eltárolni? Az edények formájára vonatkozóan pedig válasszunk a kerek vagy a négyszögletes alakzatok közül. A konyha hangulatához illő darabokat vegyük meg, akár szettben, így biztosan egy stílusú lesz minden edényünk.

Üveg vagy műanyag?

Nagy dilemma, hogy üvegből vagy műanyagból készült tárolóedényt használjunk-e. A preferencia mindenkinél más, függően attól, hogy milyen szokásokkal rendelkezünk. Mindkét típusnak vannak előnyei és hátrányai egyaránt. Nézzük ezeket részletesebben.

Az üvegből készült tárolóedények tökéletesen alkalmasak arra, hogy a bennük tárolt ételt felmelegíthessük. Nem szükséges átszedni másik edénybe, hogy berakhassuk a mikróba az ételt. Az üveg nem szivárog, és a biztosan illeszkedő fedővel a tárolás higiénikusan megoldott. Bár nehezebb a súlya az üveg edényeknek, mint a műanyagnak, így még attól sem kell tartanunk, hogy kilökjük véletlenül a hűtő polcáról a földre. Kicsit költségesebb a beszerzésük, mint a műanyagé, és súlyuk miatt általában otthon használjuk.

A jobb minőségű műanyag dobozokban nem maradnak meg a szagok, és egyszerűen tisztíthatóak. A műanyag edények nagy előnye, hogy súlyuk elenyésző, így a munkába, utazáshoz magunkkal vitt ételek könnyen szállíthatóak, a jól záródó fedők pedig meggátolják, hogy a folyékony élelmiszerek kiömöljenek. Ügyeljünk arra, hogy oldódásmentes műanyag edényeket válasszunk, így egészségünket is megóvjuk.

közösség

további frisss

lap tetejére