Ütős kis hétvége volt

• 2020. szeptember 21., hétfő •
Szombaton egy merőben új kezdeményezésnek, az I. Répcelaki Küzdősport Gálának adott otthont a Répce Sportcsarnok.
Ütős kis hétvége volt

A nagyszabású - a délelőtti, nyilvános mérlegeléssel együtt az egész napot átölelő - esemény során a Répcelaki Rakurai Karate Egyesületnek köszönhetően helyi szinten már ismert kyokushin karate mellett K1, MMA (kevert harcművészetek), valamint amatőr ökölvívás szerepelt a palettán. A sportcsarnok nagytermében felállított, kifejezetten látványos szorítóban egy úgynevezett ültető, és 4 fő blokk során nem kevesebb, mint 21 párharcra került sor. Az összecsapások annak ellenére is szórakoztató, parázs küzdelmekkel lepték meg a nézőket, hogy a találkozók többségének – az esemény elnevezéséhez hűen – elsősorban gála jellege volt.

K1-ben, 51 kilogrammban egy ifjúsági Magyar-bajnoki címmérkőzést is megtekinthetett a publikum: a Radics Béla (Budapest) vs. Pásztor László (Szigetvár) csata végén előbbi sportoló kezét emelték a magasba technikai KO-t követően.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével a városvezetők mellett minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívója, a korábbi WBO félnehézsúlyú, majd WBC cirkálósúlyú világelső, az amatőrök között világ-, illetve Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Erdei „Madár” Zsolt is.


fotó: Ferenc Horváth Facebook oldala