Útmutató a tökéletes családi kanapé megvásárlásához

szponzorált tartalom (x) • 2022. január 17., hétfő •
Ha családunk növekszik, és egyre aktívabbá válik, akkor itt az ideje, hogy felfrissítsük az otthonunk berendezését. Mivel a kanapé az egyik leggyakrabban használt bútor, egy gyerekbarát típus megvásárlása rövid és hosszú távon is előnyös lehet.
Útmutató a tökéletes családi kanapé megvásárlásához

De hogyan is kezdjünk neki? Minden “bútorvadászat” első és legfontosabb lépése összeállítani egy listát azokról a tényezőkről, amiket mindenképpen figyelembe kell venni a vásárlás során. Így nagyobb lesz az esélye annak, hogy a megfelelő stílusú, szövetű és színű kanapét találjuk meg, amely közelebb hozza a családunkat, és a különleges emlékek helyszínéül szolgál majd az elkövetkezendő években. 

Tartsuk szem előtt a tartósságot!

Változnak az idők, és a technológia által vezérelt szórakoztatás világában az emberek együtt töltött ideje is folyamatosan változik. Lehet, hogy YouTube-videókat néznek a telefonjukon, vagy játszanak az iPaden, de a legtöbb szülő továbbra is szereti, ha a gyerekek körülöttük teszik mindezt a kanapén ülve. 

A kisebb gyerekek természetüknél fogva kalandvágyóak, és akár a kanapé legmagasabb pontját próbálják meghódítani, akár zsírkrétával, filctollal és festékkel próbálják ki művészi képességeiket, ez bizony rendkívül megterhelő lehet az új kanapénk számára. Emiatt is kiemelt fontosságú komponens a kanapé strapabírósága. 

Szerencsére rengeteg lehetőség közül választhatunk, ha gyerekbarát szövetet keresünk a kanapénkhoz. A bőrt például mindenképpen érdemes kipróbálni, mivel akár egy nedves ruhával is könnyen tisztítható. Ezenkívül még remek alternatíva lehet a mikroszálas kárpitozott kanapé is, ami vízálló, valamint a bőrhöz hasonlóan nem igényel sok karbantartást. A bársony hatású szövetet viszont mindenképpen kerülni kell. Hiszen ezek ugyan esztétikai szempontból nagyszerűek, de nem tűrik jól a szennyeződést.

Inkább a nagyobb darabokat célozzuk meg!

Ez a koncepció ideális lehet egy gyermekes család otthonának berendezéséhez, mivel a picúrok szeretik, ha van helyük a játékhoz és a nyújtózáshoz. 

Arról pedig nem szabad elfeledkezni, hogy ahogy nőnek, feltételezhetően számtalan barátra is szert tesznek, akik majd átjönnek egy játszódélutánra vagy esetleg egy pizsibulira. Ilyenkor pedig nem árt, ha van egy kis plusz hely.

Sötét színű szövet a világos helyett

A legtöbbünk általában világos vagy semleges színtónusú kanapét választ a nappalijába. Azonban ezek a darabok nem túl praktikusak, ha egy kisgyermek is van a háznál. Mivel elég csak egy percre félrenéznünk, és máris egy óriási nagy csoki- vagy gyümölcsfolt díszeleg a huzaton. Ezért is érdemesebb a sötétebb színű kárpittal ellátott kanapék mellett letenni a voksunkat. 

A levehető párnák életmentőek lehetnek

Az évek során különféle ételdarabok, szennyeződések és por halmozódhat fel a párnák hátulján, azonban, ha ezek levehetőek, akkor könnyedén gondoskodhatunk arról, hogy a körülöttünk lévő tér mindig tiszta legyen. Pontosan ez az oka annak, amiért ez a típus ideális családok számára.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére