Útfejlesztés Felsőcsatáron - régóta vártak rá a helyiek

• 2021. január 18., hétfő •
Fontos utca újult meg Felsőcsatáron 30 millió forintból: végre teljes hosszában jól járható az Arany János utca, amelyet már a forgalomnak is átadtak.
Útfejlesztés Felsőcsatáron - régóta vártak rá a helyiek

- Évtizedeken át botrányos állapotban volt az Arany János utca a településen, amelyet most a Magyar Falu Program keretében elnyert 30 millió forintos központi támogatásból fel lehetett újítani. Együtt örülünk ennek a fejlesztésnek most a faluvezetéssel és a település lakóival, különösen az Arany János utca lakóival - mondta a pénteki útátadón dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Az alsócsatári településrész egyik kiemelkedően fontos közútja az Arany János utca, ezt tette most rendbe pályázati pénzből a felsőcsatári önkormányzat. Konczér Katalin polgármester szerint nagyon rossz állapotban volt az utca két szakasza, amelyet teljesen rendbe kellett tenni, és természetesen ezzel együtt a padkákat is felújították, sőt a házak előtti vízelvezetőt is mindenhol maguk a lakók állították helyre. Így most az Arany János utca teljes hosszában mind az útburkolat jó, mind pedig az átereszek megfelelően működnek.

Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke még hozzátette: a most elnyert 30 millió forint része annak az 1,2 milliárdos összegnek, amelyet a tavalyi évben a Magyar Falu Program révén a választókerülethez tartozó 11 település összesen megszerzet különféle fejlesztésekre. Óvodák újultak meg, játszótereket alakítottak ki, vízelvezető árkokat tettek rendbe ebből a pénzből a Szombathely környéki falvak - mondta Hende Csaba, aki bízik abban, hogy ez a lendületes fejlődés a kormány segítségével a jövőben is folytatódhat.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére